Politie Twente

Persberichten Politie Twente 1 februari 2007

Automobilist raakt bekneld na aanrijding met vrachtauto

Enschede

Op woensdag 31 januari vond omstreeks 18.15 uur een ernstig verkeersongeval plaats op de Haaksbergerstraat in Enschede. Een 41-jarige Hengelose automobilist reed in een personenauto over genoemde weg, komende vanuit de richting Usselo. Volgens het politieonderzoek kwam de 41-jarige remmend met zijn auto in de rechterberm. Na een stuurcorrectie naar links belandde de man weer op de rijbaan en gleed al remmend door naar de rijstrook voor tegemoetkomend verkeer, waar hij frontaal in aanrijding kwam met een hem tegemoetkomende vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur, een 58-jarige man uit Dinxperlo bleef ongedeerd. De 41-jarige zat bekneld in zijn auto en moest daaruit door de brandweer en ambulancemedewerkers worden bevrijd. Het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De Haaksbergerstraat werd voor het verkeer in beide richtingen afgesloten tot ongeveer 21.15 uur. Het verkeer werd omgeleid. Beide betrokken voertuigen zijn afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op. (07-014412)

Bromfiets raakt in brand na aanrijding, bestuurder loopt brandwonden op

Vriezenveen

Bij een aanrijding op woensdag 31 januari omstreeks 18.40 uur op de Krijgerstraat in Vriezenveen tussen een auto en een bromfiets, vloog de bromfiets in brand. Een 19-jarige Vriezenvener reed met zijn auto over de Krijgerstraat in de richting van het Westeinde in Vriezenveen. De man wilde zijn auto aan de linkerzijde van de weg parkeren en reed schuin naar links. Hij zag daarbij niet dat hem uit tegenovergestelde richting een bromfietser tegemoet kwam, waardoor een aanrijding volgde, met genoemde gevolgen. De bromfietser, een 35-jarige Almeloër liep brandwonden op en is naar het ziekenhuis overgebracht en daar opgenomen. Een omstander probeerde nog tevergeefs de brand te blussen, maar de bromfiets brandde volledig uit. De politie maakt proces-verbaal op. (07-014423)

Automobilist levert rijbewijs in na herhaaldelijk rijden onder invloed

Almelo

De politie controleerde op donderdag 1 februari om 01.00 uur een 38-jarige automobilist uit Wierden. Zij constateerden alcoholgebruik bij de 38-jarige en hielden hem aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,97 promille. De verdachte bleek al eerder betrapt te zijn op rijden onder invloed, waarop de politie zijn rijbewijs invorderde. Tegen de 38-jarige wordt proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-014500)

Man betrapt op diefstal trapje

Almelo

Een getuige meldde op woensdag 31 januari om 13.45 uur de diefstal van een trapje aan de Aletta Jacobsstraat in Almelo. De dader was in gezelschap van een groepje zwervers. De politie stelde een onderzoek in en aan de hand van het opgegeven signalement kon zij de verdachte op De Werf aanhouden, met de trap in zijn handen. De politie stelde de verdachte, een 39-jarige Enschedeër, in verzekering nadat bekend werd dat hij voor meerdere zaken voor de rechtbank moet verschijnen en sloot hem op. (07-0142218)

Rijbewijs kwijt na verkeersgevaarlijk gedrag

Hengelo

De politie nam op donderdag 1 februari het rijbewijs in van een 49-jarige Hengeloër in verband met het rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. De agenten zagen de automobilist omstreeks 03.00 uur rijden op de Oelerweg. Bij het zien van de politiewagen, sloeg de 49-jarige links af, de Tuindorpstraat in en ging er met hoge snelheid vandoor. De politie achtervolgde de auto, waarbij de 49-jarige zonder af te remmen meerdere kruisingen overstak en eenmaal het rode verkeerslicht negeerde. Kort voor de Breedijk kon de politie de auto laten stoppen. De 49-jarige verkeerde onder invloed en werd aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,25 promille. In combinatie met zijn verkeersgevaarlijke rijgedrag besloot de politie het rijbewijs van de verdachte in te nemen. Van de overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-014503)

Tientallen aangiftes van autokraken

Almelo

Een dag na de aanhouding van een 26-jarige Litouwer in verband met autokraken trof de politie in de wijk de Schelfhorst in Almelo, een tas met 25 autoradio's aan.Een oplettende buurtbewoner vond de tas en meldde dit bij de politie. Inmiddels werden bij de politie tientallen aangiftes van autokraken gedaan. Voor deze autokraken was al in diezelfde nacht een van de twee verdachten aangehouden. Een tweede verdachte is nog spoorloos. Het onderzoek wordt voortgezet. De politie vraagt gedupeerden om aangifte te doen. Bij de autoradio's werden tevens een zonnebril aangetroffen, waarvan nog geen aangifte bij de politie bekend is. (07-013935)



Politie Twente