Leads public relation

Voor een eenmalig bedrag van 9,90 euro zes maanden lang uitproberen

STRATO geeft 2.000 virtuele servers weg

AMSTERDAM, 1 FEBRUARI 2007 - De Europese webhoster STRATO geeft vanaf vandaag 2.000 virtuele servers weg. Deze V-Power Server A heeft dezelfde mogelijkheden als een dedicated server maar tegen slechts een fractie van de prijs. Hij biedt uitstekende prestaties en kan door uzelf worden bediend via een gepersonaliseerde roottoegang. De virtuele server voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van STRATO op gebieden als betrouwbaarheid en veiligheid. Het betreft een volledig werkende Duitstalige betaversie die zes maanden duurt. Voor het luttele eenmalige bedrag van 9,90 euro kunnen gebruikers die meer willen deze server naar hartelust uitproberen. Na zes maanden wordt de GUI/gebruikers interface automatisch en taal naar het Nederlands omgezet. Zonder dat dit gevolgen voor de opgeslagen data heeft. Vervolgens hebben STRATO klanten de mogelijkheid om hun servergebruik voor een voordelige prijs te continueren.

STRATO betreedt met dit aanbod nu ook in Nederland de markt voor virtuele servers. Maar al sinds september vorig jaar testen Nederlandse STRATO klanten deze in Duitsland al geruime tijd functionerende server. Dat gebeurt uiterst grondig: ze worden aan de zwaarste eisen en testen onderworpen en doorstaan die met glans. De testers zijn enthousiast zoals in de vele forums is te lezen. In feite deelt u als eigenaar van een virtuele server de kosten van een fysieke server en kunt u daardoor voor een hele attractieve prijs van een eigen professionele server profiteren. De virtuele server is eenvoudig via de instructies op de STRATO klantenlogin in te richten en bij vragen staat de eveneens Nederlandstalige helpdesk van STRATO elke dag van 7 tot 23 uur voor u klaar.

Prestaties
De prestaties van de server die STRATO aanbiedt zijn gigantisch: 10 GB opslagruimte en 100 GB traffic per maand. De gebruiker heeft te allen tijde volledige controle over zijn server door het control panel (Plesk 8), keuze uit diverse besturingssystemen en root-toegang. De server kan steeds weer opnieuw worden ingericht met distributies van Linux, Fedora en Debian als software. Daarnaast is er de mogelijkheid om buiten het besturingssysteem om de server geheel te herstarten (harde reset/remote boot). Nieuwe software installeren is kinderspel: met slechts één muisklik is dat geregeld. En door de bijzondere BackupControl functie van STRATO kunnen gegevens onmogelijk verloren gaan: er worden elk uur backups gemaakt. En maar liefst 10 actuele backups zijn voor beschikbaar voor herinstallatie, wanneer dat nodig mocht zijn. Via Traffic Control kunt u zelf een limiet stellen aan het maandelijkse dataverkeer, zodat u nooit wordt verrast door onaangename hoge rekeningen hiervoor.

Voor wie?
De gebruiksmogelijkheden van de server zijn eindeloos. Er kunnen meerdere websites of een blog met vele bezoekers en een groot archief worden ondergebracht. De server kan dienen als online harde schijf. Maar is ook geschikt om een eigen forum of webwinkel te beginnen of voor webhosting. Vooral webdesigners, ontwikkelaars, enthousiaste particuliere gebruikers en kleinzakelijke ondernemers kunnen hiermee uit de voeten. Kortom voor iedereen die de volle vrijheid wil genieten als het om ontwerpen, programmeren of het installeren van software gaat.

Waar te krijgen?
De eerste maanden zijn de virtuele servers van STRATO uitsluitend en exclusief te bestellen via een aantal media waarmee STRATO een samenwerking heeft gesloten. Dat zijn voornamelijk IT-bladen.

Nog meer
De liefhebbers die nog meer willen kunnen tegen een eenmalige betaling van 9,90 euro en een maandelijkse betaling van 19,90 euro nu ook voor zes maanden de krachtige V-Power Server C testen. Deze biedt 15 GB opslagruimte, heeft een traffic van 200GB per maand en een gegarandeerd werkgeheugen van 256 MB RAM (dynamisch kan dit oplopen tot wel 700 MB RAM).
Meer informatie vindt u op www.strato.nl/servers

Over STRATO
STRATO is een van de marktleiders in Europa op het gebied van webhosting met meer dan 3 miljoen domeinen en zo'n 1 miljoen klantcontacten. STRATO ontwikkelt innovatieve producten en services op het gebied van websites, e-commerce, breedband internettoegang en aangeboden servers die als geïntegreerde en goedkope totaaloplossingen op de markt worden gebracht. Het bedrijf is actief in Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje. STRATO biedt webhostingpaketten in diverse vormen, geschikt voor een grote groep kleinzakelijke en particuliere gebruikers, van beginners tot professionals.

STRATO kiest voor kwaliteit, veiligheid en zekerheid. De onderneming heeft twee onafhankelijke computercentra in Berlijn en Karslruhe die beiden zijn verbonden met de belangrijkste internet kruispunten in Europa. Deze zeer moderne en meervoudig beveiligde 'load-balanced' serverfarm waarborgt de hoge prestaties van elke gehoste website, ook tijdens piekuren. Beide datacentra zijn ISO 27001:2005 gecertificeerd voor betrouwbaarheid, veiligheid en beschikbaarheid door het Duitse TÜV.

STRATO heeft een uitstekend bereikbare helpdesk - elke dag van 7 tot 23 uur - en staat zijn klanten in de betreffende landstaal te woord. In diverse lezersonderzoeken en publieksonderzoeken scoort het bedrijf steevast zeer hoog waar het gaat om prestaties, inclusieve diensten, features, beschikbaarheid en snelheid.

Voor meer informatie over STRATO kijk op: www.strato.nl

Einde persinformatie, 1 februari 2007

NOOT VOOR DE REDACTIE (