Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Slecht vals geld

Doetinchem, 01-02-2007 o De politie Doetinchem heeft onlangs drie Doetinchemmers (24, 33 en 48) aangehouden die in een horecazaak in het centrum met vals geld bleken te betalen. Het ging om slechte kopieën en tegen het trio is proces-verbaal opgemaakt.

De politie kreeg in de nacht van zondag op maandag (15/1) een belletje van een horeca-ondernemer dat er in zijn zaak drie mannen zaten die de afgelopen uren nogal veel biljetten van 50 euro hadden uitgegeven. De biljetten werden niet alleen gewisseld om met het muntgeld de gokkast te vullen ook werden de consumpties met dergelijke biljetten betaald. Toen de uitbater de biljetten eens beter bekeek, vermoedde hij dat ze vals waren.

De gewaarschuwde agenten stelden direct vast dat het inderdaad om vals geld ging en hielden de drie mannen aan. Slecht papier (hard) en geen watermerk waren de eerste kenmerken die opvielen.

In de daarop volgende dagen zijn de verdachten meerdere malen verhoord. Hun verklaringen leverden geen bijdrage op om de herkomst van het valse geld te achterhalen. De politie is hier wel mee bezig geweest, reden waarom het onderzoek nu pas bekend wordt gemaakt.Tegen het trio wordt proces-verbaal opgemaakt en het geld is in beslag genomen.