Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Verdachte weigert iedere medewerking

Apeldoorn, 01-02-2007 o Een 29-jarige man uit Eerbeek is in de nacht van woensdag op donderdag (1/2) aangehouden voor het rijden onder invloed, het rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid en het weigeren zijn identiteit bekend te maken. Zijn naam werd bekend toen hij geconfronteerd werd met een agent die hem kende.

Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 00.30 uur in de binnenstad rijden en besloten hem te controleren. Plotseling verhoogde de bestuurder de snelheid en wilde er kennelijk vandoor gaan. Zijn plaatselijke kennis was nihil, want hij reed zich vast in een doodlopend straatje en werd aangesproken.

De agenten roken direct dat de man had gedronken en uit een eerste onderzoek bleek dat de auto niet verzekerd was, geen APK had en dat de te naam gestelde van de auto een ontzegging van de rijbevoegdheid had. De bestuurder bleek geen legitimatie bij zich te hebben en weigerde ook iedere medewerking om zijn identiteit te kunnen achterhalen.

Voor dit laatste en een ademanalyse werd hij naar het politiebureau gebracht. Ook hier weigerde hij in eerste instantie alle medewerking. Uiteindelijk gaf hij een arts toestemming om bloed af te nemen, waarna hij werd ingesloten voor verder onderzoek

De juiste identiteit werd vanmorgen bekend tijdens een confrontatie met een politieman die hem kende. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal voor de diverse feiten opgemaakt en zijn auto is buiten gebruik gesteld omdat hij een bekeuring niet had betaald.