Hennepkwekerijen aangetroffen

Oss, Drunen, 01-02-2007

Oss Woensdagmiddag troffen politiemensen in een woning aan de Saturnusstraat in Oss een hennepkwekerij aan. Zowel de woonkamer als een slaapkamer was ingericht als kwekerij. In totaal werden 340 planten aangetroffen. De planten, assimilatielampen (34 stuks) en andere groei- en hulpmiddelen zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook de stroom bleek buiten de meter om te worden betrokken. De politie was op het spoor van de kwekerij gekomen naar aanleiding van klachten uit de buurt.

In de kwekerij was niemand aanwezig. De politie onderzoekt wie verantwoordelijke is voor de kwekerij.


-----

Drunen Donderdagmorgen is in een woning aan de Hazelaarstraat in Drunen een hennepkwekerij aangetroffen. Op de zolder van de woning was een kwekerij ingericht met ruim 200 planten. Alle planten, assimilatielampen, groei- en hulpmiddelen zijn in beslag genomen en vernietigd. Een 35-jarige bewoonster en een 36-jarige man uit Lith zijn aangehouden. Na verhoor zijn ze heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


-----

Ook in een tweede woning in de Hazelaarstraat in Drunen werd een hennepkwekerij aangetroffen. Hier was de kwekerij in de schuur ingericht. Er stonden ongeveer 60 planten. De planten, lampen en andere middelen zijn in beslag genomen en vernietigd. De 69-jarige bewoonster is aangehouden. Na verhoor is ze weer heengezonden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

In beide woningen was gefraudeerd met de elektrameter. De meters zijn door de stroomleverancier uit de woningen gehaald en ingenomen.

De hennepkwekerijen werden aangetroffen in huurwoningen. Door Woonveste is een convenant afgesloten over hennepkwekerijen. Hierover zijn de huurders ingelicht. De aangetroffen hennepkwekerijen kunnen dan ook consequenties hebben voor de bewoners.