Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 01-02-2007

Auto-inbreker aangehouden

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is een 16-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dinsdag een inbraak in een auto te hebben gepleegd, die geparkeerd stond aan de Seringenstraat in s-Hertogenbosch. Aan de hand van getuigenverklaringen kon hij worden achterhaald. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten.

Vrouw aangehouden voor valse melding

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is een 53-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch. Ze had de politie gebeld dat ze ernstig werd mishandeld. De vrouw werd in een woning in s-Hertogenbosch aangetroffen, terwijl er niet aan e hand was. De vrouw heeft al eerder valse meldingen gedaan bij de politie. Ze is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed van drugs

s-Hertogenbosch Woensdagavond, rond 21.00 uur, werd op de Sint Teunislaan in s-Hertogenbosch een 24-jarige man Rosmalen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij vermoedelijk onder invloed van drugs was. Van de man is een bloedproef genomen. Daar hij een beginnende bestuurder is zijn rijbewijs ingevorderd. Het rijden onder invloed van drugs of alcohol is een misdrijf.

Rijden met ongeldig verklaard rijbewijs

s-Hertogenbosch Woensdagavond controleerde politiemensen op de Bossche Pad een auto. Bij de controle bleek, dat de 31-jarige bestuurder uit s-Hertogenbosch reed, terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. In de auto troffen de politiemensen inbrekerswerktuigen. Verder bleek, dat de 61-jarige passagier (afkomstig uit s-Hertogenbosch) van de man nog een zevental boetes voor een totaal bedrag van 843,48 euro moest betalen. Het tweetal is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Jongen beroofd van bromscooter

Rosmalen Woensdagavond is een 16-jarige jongen uit Rosmalen van zijn bromscooter beroofd. Rond 20.30 uur reed de jongen over de Berlicumseweg-Kloosterstraat in Rosmalen. Daar werd hij door twee donker kleurige autos klemgereden en gedwongen hen te volgen. Op de Hendrik Wiegersmalaan werd hij door de inzittenden van de autos gedwongen af te stappen. De jongen wist met achterlating van zijn bromscooters te ontkomen. Hij zag nog wel dat een van de inzittende van de autos op zijn bromscooter wegreed. De bromscooter is later teruggevonden aan de Herman Moerkerkstraat in Rosmalen. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

s-Hertogenbosch Woensdagavond is een 31-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 31-jarige vriendin in hun woning in s-Hertogenbosch te hebben mishandeld en bedreigd. De vrouw liep enkele blauwe plekken op. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Hennepkwekerijen aangetroffen

Drunen Donderdagmorgen is in een woning aan de Hazelaarstraat in Drunen een hennepkwekerij aangetroffen. Op de zolder van de woning was een kwekerij ingericht met ruim 200 planten. Alle planten, assimilatielampen, groei- en hulpmiddelen zijn in beslag genomen en vernietigd. Een 35-jarige bewoonster en een 36-jarige man uit Lith zijn aangehouden. Na verhoor zijn ze heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


-----

Ook in een tweede woning in de Hazelaarstraat in Drunen werd een hennepkwekerij aangetroffen. Hier was de kwekerij in de schuur ingericht. Er stonden ongeveer 60 planten. De planten, lampen en andere middelen zijn in beslag genomen en vernietigd. De 69-jarige bewoonster is aangehouden. Na verhoor is ze weer heengezonden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

In beide woningen was gefraudeerd met de elektrameter. De meters zijn door de stroomleverancier uit de woningen gehaald en ingenomen.

De hennepkwekerijen werden aangetroffen in huurwoningen. Door Woonveste is een convenant afgesloten over hennepkwekerijen. Hierover zijn de huurders ingelicht. De aangetroffen hennepkwekerijen kunnen dan ook consequenties hebben voor de bewoners.

Jongen gewond bij doorrijden na aanrijding

Boxtel Afgelopen zaterdag 27 januari, is een 14-jarige jongen uit Boxtel bij een aanrijding gewond geraakt. De jongen fietste, tussen 11.30 en 11.45 uur, over het fietspad langs de Fellenoord, komende vanaf de rotonde. De jongen wilde het fietspad volgen, de Grote Beemd op. Fietsers hebben voorrang op het fietspad. Toen hij naar de Grote Beemd reed, werd hij aangereden door een kleine blauwe personenauto. De jongen kwam ten val en raakte gewond. Na de aanrijding stopte de auto. De auto werd bestuurd door een vrouw. Deze stapte uit, keek, of ze zelf geen schade had, stapte in en reed weer weg. Ze liet de jongen daarbij op de grond liggen. Woensdag heeft de jongen aangifte gedaan van deze aanrijding.

Aangehouden

Sint Oedenrode In de nacht van woensdag op donderdag werd op de Nijnselseweg in Sint Oedenrode een auto gecontroleerd. Bij de controle troffen de politiemensen inbrekerswerktuigen aan en een losse autoradio. De twee inzittenden van de auto, een 25-jarige man uit Sint Oedenrode en een 20-jarige vrouw uit Tilburg, zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Illegale vreemdeling

Uden Woensdagavond werd bij een controle op het Sint Agathaplein in Boekel een 26-jarige Turkse man gecontroleerd. De man kon niet aantonen legaal in Nederland te verblijven. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Man moet nog betalen

Veghel Woensdagavond werd op de Udenseweg in Veghel een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat de 49-jarige bestuurder uit Rotterdam nog vier boetes moest betalen voor een bedrag van 645 euro. De man is in verband hiermee aangehouden en ingesloten.

Zwaargewonden bij ongeval

Volkel Donderdagmorgen zijn vier personengewond geraakt bij een ernstig ongeval op de Zeelandsedijk in Volkel. Een 14-jarig meisje uit Odiliapeel fietste, even over 08.00 uur, over de Rechterstraat in Volkel in de richting Volkel. Op de kruising met de Zeelandsedijk reed het meisje de kruising over. Waarschijnlijk heeft ze daarbij een over de Zeelandsedijk rijdende bestelauto niet gezien. Deze bestelauto werd bestuurd door een 47-jarige man uit Erp. Deze probeerde door uit te wijken een aanrijding met het meisje te voorkomen. Dat lukte niet. Doordat hij was uitgeweken, kwam hij frontaal in aanrijding met een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 25-jarige man uit Ravenstein. Bij het ongeval raakten alle partijen gewond, ook een 21-jarige man uit Sint Hubert, die als passagier in de bestelauto zat raakte gewond.

Er werden vier ambulances en het mobiele medische team ingezet. De 25-jarige man uit Ravenstein kon ter plaatse worden behandeld door de bemanning van een ambulance. De andere drie slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. De 21-jarige passagier kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. Het 14-jarige meisje uit Odiliapeel is in zorgwekkende toestand en de 47-jarige man uit Erp is zwaar gewond in het ziekenhuis opgenomen.

De Zeelandsedijk was in verband met het ongeval enkele uren afgesloten.

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. De politie is te bereiken op telefoonnummer 0900-8844.

Hennepkwekerij aangetroffen

Oss Woensdagmiddag troffen politiemensen in een woning aan de Saturnusstraat in Oss een hennepkwekerij aan. Zowel de woonkamer als een slaapkamer was ingericht als kwekerij. In totaal werden 340 planten aangetroffen. De planten, assimilatielampen (34 stuks) en andere groei- en hulpmiddelen zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook de stroom bleek buiten de meter om te worden betrokken. De politie was op het spoor van de kwekerij gekomen naar aanleiding van klachten uit de buurt.

In de kwekerij was niemand aanwezig. De politie onderzoekt wie verantwoordelijke is voor de kwekerij.

Vijf inbraken in Nuland

Nuland De afgelopen nacht is in vijf schuren en garages aan Heeseind in Nuland ingebroken. In alle gevallen werd een deur opengebroken. Rijzadels, paardenspullen en computers werden gestolen.

Man moet nog zitten

Oss Donderdagmiddag kwam een 50-jarige man uit Oss aan het politiebureau in die plaats. De man bleek nog een boete van 515 euro te moeten betalen of 10 degen hechtenis te moeten ondergaan. De man is voor het ondergaan van de hechtenis ingesloten.