Politie Limburg-Zuid

Bewoner gewond bij inbraak in woning

Simpelveld, 01-02-2007 o Woensdagavond raakte een 50-jarige bewoner van een woning aan de Hennebergweg in Simpelveld gewond nadat hij bij thuiskomst een inbreker had betrapt. Het slachtoffer liep een verwonding op boven zijn rechter oog en diverse kneuzingen aan zijn hoofd en armen.

Toen het slachtoffer in zijn woning kwam, zag hij dat iemand een tas aan het doorzoeken was. De indringer sloeg op de vlucht, waarna het slachtoffer de achtervolging inzette. Toen hij de indringer te pakken kreeg, verscheen een tweede man die met een stuk hout op het slachtoffer insloeg. Uiteindelijk wisten beide daders te ontkomen. Enkele spullen die zij hadden buitgemaakt werden op de vluchtweg terug gevonden.
De dader die in de woning werd betrapt is een blanke man tussen de 20 en 25 jaar, 1,80 mtr. groot met een slank postuur. Deze man droeg een grijze jas met een capuchon. De tweede dader is een blanke man tussen de 35 en 40 jaar, 1,75 tot 1,80 mtr, groot, een normaal tot fors postuur met een kalend hoofd. Over zijn kleding is niets bekend. De politie is een onderzoek gestart.