Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 1 februari 2007

Zaanstreek-Waterland, 01-02-2007

Uit stelen met de kinderen

Purmerend, 31 januari 2007, 15:00 uur

In de Weeshuissteeg in Purmerend is een 40-jarige Purmerendse aangehouden op verdenking van het stelen van diverse goederen. De vrouw nam in het bijzijn van haar twee kinderen ondergoed, sieraden en kinderkleding mee zonder deze af te rekenen. Op het politiebureau bleek dat het niet de eerste keer was dat de vrouw in aanraking komt met de politie vanwege winkeldiefstal. De goederen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar en tegen de Purmerendse is proces-verbaal opgemaakt.

Agent achtervolgt winkeldief

Krommenie, 31 januari 2007, 16:49 uur

Een 26-jarige Amsterdammer is op de Zuiderhoofdstraat aangehouden op verdenking van winkeldiefstal uit een drogisterij. Het winkelpersoneel hield de man scherp in de gaten nadat hij dezelfde dag twee keer eerder in de winkel was geweest en verdacht bij een aantal schappen rommelde. De derde keer vluchtte de man de winkel uit nadat een personeelslid hem wilde aanspreken op zijn gedrag. De politie werd ingeschakeld en startte een zoektocht in de omgeving met het opgegeven signalement als aanwijzing. De verdachte werd in de kraag gevat na een korte achtervolging. Op 5 meter afstand van de man werd in de bosjes een geprepareerde tas gevonden en scheermesjes, make-upartikelen en sieraden slingerden in het rond. De verdachte rook naar alcohol en is meegenomen naar het bureau, waar hij na verhoor in een cel is geplaatst.

Verkeerscontrole Assendelft

Assendelft, 31 januari 2007, 17:02 uur

Op de Communicatieweg heeft het Verkeershandhavingteam van de politie tussen 14.00 en 16.45 uur een algemene verkeerscontrole gehouden. Er zijn 23 bekeuringen uitgedeeld. Elf bestuurders reden door rood, 9 van hen droegen geen gordel, 2 belden niet-handsfree en een bestuurder reed met te gladde banden.

Dronken bestuurster botst tegen agent

Purmerend, 31 januari 2007, 19:40 uur

Een 33-jarige Purmerendse is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed nadat zij tegen de auto van een agent aanreed. De agent in burger reed in zijn eigen auto en stopte voor het rode verkeerslicht op de kruising Waterlandlaan met de Gorslaan. Terwijl hij stilstond werd hij aangereden door de bestuurster achter hem. De agent stelde voor gegevens uit te wisselen op een veiliger locatie en de vrouw stemde daarmee in. Zij hield zich echter niet aan de afspraak en reed in een andere richting. De politiemedewerker volgde haar, maakte zich bekend als agent en vertelde dat ze een strafbaar feit had begaan omdat ze door was gereden na een aanrijding. De agent rook dat ze alcohol had gedronken. Op het bureau bleek ze een alcoholpromillage van 0,76 te hebben. De vrouw is verhoord en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt verdacht pakket

Krommenie, 1 februari 2007, 07:44 uur

De politie heeft na een melding van een verdacht pakketje voor een school aan de Erasmusstraat, de omgeving uit voorzorg afgezet en het pakketje onderzocht. Een medewerkster van de school meldde dat een plastic zak voor het hek van de school stond. Ze vertelde daarbij dat de dag daarvoor, woensdag 31 januari rond 18.00 uur, een onbekende man vanaf de stoep de school aan het filmen was. Uit voorzorg heeft de politie de kinderen tijdelijk in een ander schoolgebouw ondergebracht. Al snel bleek het om een onschuldig pakket te gaan waarin kranten zaten verpakt. De politie neemt contact op met de uitgever van de krant.