LLiNK

Rotterdam, 1 februari 2007


- PERSBERICHT -

Zeehondenjacht Namibië in beeld gebracht

Onderwatercineast Edward Snijders is zondagavond te gast in de Geitenwollensokkenshow. Zijn award-winnende film 'Seals for Real' vertelt over de gruwelijke slachting van zeehonden die elk jaar plaatsvindt in Namibië. Europa is nog nauwelijks bekend met dit fenomeen. Snijders is dan ook blij met zijn Adobe Environmental Award die hij voor deze film won op het Seestern Festival 2007. Nu komt er meer bekendheid voor deze gruweldaad die ze in Namibië afdoen met de term 'oogsten'. De Geitenwollensokkenshow is zondag 4 februari om 20.00 uur te beluisteren op Radio 1.

Snijders duikt al 25 jaar en heeft de mooiste plekken van de onderwaterwereld bezocht. Met zijn films wil hij niet alleen laten zien wat er in zee leeft, maar ook het verhaal erachter vertellen. Eerder maakte Snijders een film over het koraalrif. Daarin liet hij zien dat het rif weliswaar stuk gaat, maar dat het zichzelf ook weer herstelt.

In de Geitenwollensokkenshow ontvangt Francisco van Jole wekelijks een gast met wie hij praat over zijn of haar persoonlijke idealen en drijfveren. Met deze gast wordt naast het persoonlijke verhaal ook het grote en kleine wereldnieuws doorgenomen.

De Geitenwollensokkenshow is elke zondag om 20:00 te beluisteren op Radio 1. De Geitenwollensokkenshow is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT