Ingezonden persbericht


Persbericht

Inzicht werkbeleving techneuten cruciaal

Techneutenclub HintTech laat werkbeleving medewerkers meten

Delft, 1 februari 2007- De werkgelegenheid groeit in een ongekend tempo, becijfert het Centraal Bureau voor de Statistiek keer op keer. En vooral in de ICT-markt is de krapte voelbaar. De vraag naar gekwalificeerd personeel heeft weer de vormen aangenomen van de jaren 1999-2000. Verre reizen, auto's en hoge salarissen worden aan ICT-toppers aangeboden. Maar de ICT-er anno 2007 gaat voor inhoud en ontwikkelingsmogelijkheden.

Uit onderzoek naar wat ICT-'ers in een baan nu echt belangrijk vinden, blijkt dat de meeste ICT-ers (73 procent) hun 'werkzaamheden' als meest belangrijk ervaren. Maar ook collega's zijn belangrijk (10,7 procent), salaris weer net iets minder (9,3 procent).

Het Delftse HintTech is een voorbeeld van een 'hardcore' technologiebedrijf. De meeste medewerkers hebben een informatica achtergrond en zijn jarenlang actief in functies als programmeur, applicatieontwikkelaar en consultant. Het bedrijf is zich er sterk van bewust dat de inhoud, uitdaging en werkomgeving van de baan van doorslaggevend belang zijn.

HintTech heeft onderzoek- en adviesorganisatie Great Place to Work® Institute ingeschakeld om een cultuurscan en een werknemersonderzoek uitvoeren. "Wij hopen op deze manier nieuwe ideeën op te doen om de onderlinge werksfeer te optimaliseren. Daarnaast willen we de werkomgeving zo vormgeven dat we daarmee nieuwe medewerkers aan kunnen trekken", aldus algemeen directeur Egbert Hendriks, die eraan toevoegt het volste vertrouwen te hebben in de uitkomst van de scan.

Volgens Great Place to Work is de basis van de definitie van goed werkgeverschap, het creëren van een plek waar medewerkers "vertrouwen hebben in de mensen voor wie ze werken, trots zijn op wat ze doen, en plezier hebben met de collega's met wie ze samenwerken ". Het werkklimaat wordt gemeten aan de hand van drie, onderling gerelateerde werkrelaties: De relatie tussen medewerkers en management, de relatie tussen medewerkers en hun werk/bedrijf en de relatie tussen medewerkers onderling.

Over HintTech
HintTech is specialist op het gebied van softwareontwikkeling (.Net(TM), Java(TM) platform, Tridion), content management, projectmanagement en informatiebeveiliging. Het bedrijf is opgericht in 1997 en werkt met innovatieve en bewezen technologieën en methodieken. Hiermee realiseert HintTech kwalitatieve maatwerkoplossingen voor haar klanten. Voor Tridion, Microsoft, Sun J2EE(TM) en IBM WebSphere is HintTech zowel adviserend alsook uitvoerend partner. HintTech kan onder andere Shell, Nuon, Fortis en KLM tot haar klanten rekenen. Kijk voor meer informatie op www.hinttech.nl.

Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Maartje van Oeveren
020 421 0565
Maartje@l-dj.nl

HintTech
Steven Nyland
015 268 25 73
Steven.nyland@hinttech.com