MKB-Nederland


1-02-2007
Bedrijfsleven eist rol bij onderwijs
(Persbericht)

Brancheorganisaties aangesloten bij MKB-Nederland ondersteunen scholieren- en studentenorganisaties LAKS, JOB en LSVB in hun noodkreet dat bewindslieden van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap de kwaliteit van het onderwijs niet langer alleen moeten overlaten aan onderwijsinstellingen.

MKB-Nederland wil dat georganiseerde verbanden van studenten, docenten en het bedrijfsleven een erkende positie krijgen bij de bepaling van de inhoud en de aanpak van het onderwijs.

Aanleiding hiervoor vormen de vele klachten van studenten en docenten over het geringe aantal contacturen in het onderwijs. Ook branches constateren dat studenten niet altijd voorbereid zijn op de praktijk. Kritische geluiden moeten meegenomen worden om het onderwijs te verbeteren, menen de branches. Studenten hebben namelijk recht op een opleiding die waarde heeft op de arbeidsmarkt.

Scholen moeten daarom verplicht worden om georganiseerde verbanden van docenten, onderwijsdeelnemers en het bedrijfsleven een erkende positie te geven bij de bepaling van de inhoud en de aanpak van het onderwijs, zo stellen de brancheorganisaties.

De branches hebben deze geluiden aan onderwijsinstellingen overgebracht. Helaas beroepen deze zich vaak op hun autonomie en lijken opmerkingen eerder als bedreigend te ervaren dan als kans. De kwaliteit van het onderwijs is echter van dermate groot maatschappelijk belang dat de verantwoordelijkheid daarvoor niet alleen overgelaten kan worden aan de scholen.

070201_Kwaliteitonderwijsbranches.pdf

MKB-Nederland, Brassersplein 1, 2612 CT Delft, Tel: 015 2191212 © MKB-Nederland, 2007 | Disclaimer |