Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kinesis Personal door internationale vakjury met innovatieprijs bekroond

Nieuwe driedimensionale bewegingstechniek in een spraakmakend designontwerp

Capelle a/d IJssel, 1 februari 2007 - Binnen een jaar na het debuut op de Milanese interieurvakbeurs Salone del Mobile is het vernieuwende ontwerp van Kinesis Personal van Technogym tijdens de meubelbeurs IMM in Keulen in januari jl. door een internationale vakjury bekroond. Technogym won met het bewegingsapparaat Kinesis Personal de Interior Innovation Award in de categorie 'Best System'.

Kinesis Personal vertegenwoordigt een compleet nieuwe manier van trainen en bewegen. Die gaat uit van driedimensionale bewegingstechniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van een systeem van pulleys en handgrepen met elektronisch instelbare weerstand. Technogym ontwikkelde de techniek onder de naam 'Full Gravity Technology'. De vermaarde Italiaanse designer en interieurontwerper Antioni Citterio kreeg van Technogym de opdracht om Kinesis Personal te ontwerpen. Dat heeft geresulteerd in een spraakmakend functioneel en esthetisch design, met toepassing van hoogwaardige materialen en zorg voor optimaal bewegingsrendement.

Voor Kinesis Personal ontwikkelde Citterio twee versies: de ''Vision'' een front van gepolijst staal, waarmee een spiegeleffect ontstaat en de ''Heritage" welke een zwart leder ''look'' heeft. Aan deze laatste versie is bovendien een stretchbar toegevoegd. Beide kennen een front waarachter het bewegingsmechaniek is weggewerkt.

Unieke bewegingstechniek
De bewegingstechniek van Kinesis laat zich met geen enkel ander trainingstoestel vergelijken. Tot nu toe was gebruikelijk met tweedimensionale bewegingsoefeningen te trainen. Met Kinesis worden gecoördineerde en weerstandsgebaseerde totaalbewegingen gemaakt. Dit zorgt ervoor dat trainen met Kinesis altijd in balans is met het natuurlijke gedrag van het menselijk lichaam. Tijdens oefeningen en bij het vergroten van de weerstand beweegt het lichaam zich op een vrije en natuurlijke manier. Kinesis brengt kracht en flexibiliteit in evenwicht met de eigenschappen van het lichaam en biedt een unieke trainingservaring voor lichaam en geest.

Over Technogym, The Wellness Company

Technogym International is Europees marktleider in professionele fitness- en biomedische toestellen. Technogym ontwikkelt, ontwerpt en produceert producten om de gezondheid, fitheid en kwaliteit van het leven te verbeteren via fysieke inspanning. Het van oorsprong Italiaanse bedrijf is bekend om fitnessapparatuur waarin technische innovatie en industriële vormgeving één geheel zijn. Grondlegger en directeur-eigenaar Nerio Alessandri begon Technogym in 1983 vanuit zijn garage en bouwde het in luttele jaren uit tot een succesvolle internationale onderneming. In 2003 ontving hij van Ernst & Young een award voor 'Beste Entrepreneur van het jaar' en in 2004 jaar werd zijn bedrijf opgenomen in Fortune's Top-10 Beste Bedrijven om voor te werken.