Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AKRON Group gaat joint venture aan met Curzon Global Partners

Curzon Global Partners, een dochteronderneming van IXIS AEW Europe, heeft een belang verworven in AKRON Investment B.V., onderdeel van de AKRON Group. Deze alliantie is de eerste stap op weg naar een langdurige samenwerking in Nederland.

Met deze joint venture heeft AKRON Group wederom een gerespecteerde institutionele investeerder gevonden om haar activiteiten te ondersteunen. AKRON Investment B.V. beheert in Nederland momenteel 18 commerciële objecten met een waarde van ruim 160 miljoen Euro.

'Voor AKRON en Curzon is deze joint venture nog maar het begin van gezamenlijke activiteiten. Op de middellange termijn plannen wij investeringen van ruim ¤ 500 miljoen in Nederlands kantoren- en llogistiek vastgoed', aldus Peter Ulm, als partner van de AKRON Group verantwoordelijk voor Nederland. 'Na jaren van moeilijke omstandigheden op de Nederlandse vastgoedmarkt, voorzien wij in de nabije toekomst uitstekende mogelijkheden.' Ric Lewis, Senior Portfolio Manager en CEO van Curzon: 'Deze portefeuille, in totaal 118.000 m2 omvattend, is een gevariëerde kwaliteitsportefeuille die met dit fonds solide toegang geeft op de Nederlandse markt.' 'Wij beschouwen dit fonds als een aantrekkelijke gelegenheid voor onze investeerders en hebben een partnership tot stand gebracht met de eigenaar, AKRON Group, die voor deze portefeuille en in de toekomst zal optreden als operating- en acquisition partner', vult Rob Reiskin aan, Managing Director en Head of Investments voor Curzon.

AKRON Group

AKRON Group is een vastgoedinvesteringsmaatschappij die in 1995 werd opgericht. AKRON investeert al meer dan 10 jaar succesvol in commercieel vastgoed in Europa, met een focus op Nederland, Duitsland, Polen, Hongarije, Oekraïne en Oostenrijk. AKRON voert het management over diverse open en gesloten fondsen voor zowel institutionele investeerders als voor vermogende particulieren.

AKRON genereert hoge rendementen bij een conservatief risicoprofiel. De AKRON Group heeft ca. 50 medewerkers en beheert 50 objecten met een gezamenlijk volume van bijna 800 miljoen Euro. Naast AKRON Investment B.V. zijn de properties ondergebracht in verschillende joint ventures met o.a. Allied Irish Banks, in de AkronNed Maatschappen IV -VIII en in speciale fondsen.

www.akron-group.com

Curzon

Curzon/IXIS AEW Europe is een uitstekende Europese vastgoedinvesteerder met ruim 240 professionals in o.a. Parijs, Londen, Barcelona, Milaan, Stockholm, Luxemburg, Praag, Boedapest, Warschau en Düsseldorf. Samen met de kantoren in de VS en Singapore heeft Curzon/IXIS AEW Europe ca. 27 miljard Euro assets under management en een uitgebreid, goed ontwikkeld netwerk van investeerders, eigenaars en ontwikkelaars.

www.curzonglobal.com