Gemeente Bergen


Persbericht

Datum 1 februari 2007
Plaats Nieuw Bergen

www.bergen.nl

Website gemeente Bergen wordt voortaan ook voorgelezen

Bezoekers van de gemeentelijke website www.bergen.nl kunnen de site niet alleen bekijken, maar voortaan ook laten voorlezen!

De voorleesfunctie zet tekst om in spraak met een natuurlijke stem. De voorleesfunctie maakt deze website beter toegankelijk voor iedereen met een leeshandicap. Daarbij gaat de aandacht met name uit naar mensen met een visuele beperking, mensen die dyslectisch zijn of op een andere manier moeite hebben met het lezen van geschreven tekst. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit 15% van de Nederlandse bevolking betreft.

Hoe werkt het?

De gemeente gebruikt voor de voorleesfunctie de software van ReadSpeaker. De meeste computers zullen voldoen aan de eisen: u heeft slechts een internetverbinding en een geluidskaart met luidspreker(s) of een koptelefoon nodig. Het is niet nodig om software te downloaden.

Als u op het 'uitgebreid voorlezen' icoon geklikt heeft, kunt u bijvoorbeeld aangeven of de hele pagina of slechts een deel hiervan voorgelezen moet worden. U kunt er ook voor kiezen om de op de pagina aanwezige links voorgelezen te krijgen en u kunt de leessnelheid kiezen.

Individuele instelling

www.bergen.nl biedt u de mogelijkheid om de presentatie van de website in te stellen op basis van uw eigen, individuele wensen. Zo kunt u er voor kiezen om een tekstvariant van de website te bekijken, het voorlezen automatisch te laten beginnen of het lettertype en lettergrootte aan te passen.




Gemeente Bergen