AutoRai

Alfa 147 komt met uitgekiend kwartet

(2/1/2007)
Alfa Romeo heeft de introductie van de vernieuwde versies van de Alfa 147 aangegrepen om het gamma van deze succesvolle middenklasser verder uit te breiden met een uitgekiend kwartet, bestaande uit drie speciale series en Alfa Romeo's Q2-systeem. Bovendien zijn alle dieselmotoren voortaan standaard voorzien van een roetfilter. Naast de vertrouwde Impression- en Progression-uitvoeringen van de vernieuwde Alfa 147, wordt de Alfa 147 Business aan het programma toegevoegd. Verder wordt er een vervolg gegeven aan de succesvolle speciale series BlackLine en Collezione. Daarnaast wordt de Alfa 147
1.9 JTDm 16V optioneel uitgerust met Q2, een Torsen B-sperdifferentieel voor een nog betere grip en handling van de auto.

Alfa 147 Business
De Alfa 147 Business combineert een onderscheidend uiterlijk met krachtige prestaties en een rijke uitrusting, die alles biedt voor de veeleisende zakelijke automobilist. De Business-uitvoering is gebaseerd op de Alfa 147 Progression, die standaard al zeer rijk is uitgerust met onder meer ABS met EBD, zes airbags, een met leder bekleed stuurwiel en versnellingspookknop, een mechanisch in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en een radio/cd-speler.

Het Business-pakket voegt daaraan toe bi-zone automatic climate control, cruise control, 16-inch lichtmetalen velgen met banden in de maat 205/55, mistlampen vóór en een neerklapbare armsteun voorin met opbergvak. Standaard is de Business-uitvoering van de Alfa 147 voorzien van velours of (in de 2.0 T.Spark 16V) Alfatex-bekleding. Tijdelijk wordt het portable navigatiesysteem gratis aangeboden bij de 147 Business; dit is een Pioneer AVIC-S1 met TMC verkeersinfo, navigatie in 26 landen, touch screen bediening, Bluetooth voor handsfree bellen en AV entertainment. Optioneel kan de Business uitvoering worden voorzien van een stijlvolle lederen interieurbekleding (consumentenvoordeel van ⬠600,-).

De Alfa 147 Business-uitvoering is leverbaar met de 1.6 T.Spark 16V (Veloce), 2.0 T.Spark 16V, 1.9 JTDm 8V en 1.9 JTDm 16V motoren. Er is keuze uit vier speciale carrosseriekleuren, Nero, Nero Carbonio, Blu Oltremare en Grigio Stromboli.
De nieuwe Alfa 147 Business staat nu bij de Alfa Romeo-dealer en is verkrijgbaar vanaf ⬠21.495,-. Het consumentenvoordeel bedraagt minimaal ⬠1.965,- en maximaal ⬠2.550,-.

Alfa 147 BlackLine II
Gebaseerd op de Progression-uitvoering wordt de standaarduitrusting van deze sportieve uitvoering van de Alfa 147 uitgebreid met een mat verchroomde grille en buitenspiegels, een sportief instrumentarium met rode schaalverdeling en witte verlichting, nieuwe bi-colore interieurbekleding, zwarte dakbekleding, een zwart gelakte B-stijl, verlaagde wielophanging, een gelakte achterspoiler, een zwart dak, cruise control, aluminium pedalen, bi-zone climate control, mistlampen vóór en specifieke 17-inch sportieve, lichtmetalen velgen. Het BlackLine-Pakket kan worden gecombineerd met de 1.6 T.Spark 16V (Veloce), 2.0 T.Spark 16V (Selespeed), 1.9 JTDm 8V en 1.9 JTDm 16V motoren en met drie carrosseriekleuren, Rosso Alfa, Blu Montecarlo en Argento Alfa. De nieuwe Alfa 147 Blackline II staat al in de prijslijst vanaf ⬠23.195,-.

Alfa 147 Collezione II
Ook deze opvallende Alfa 147-variant, die gebaseerd is op de Progression-uitvoering, is bijzonder aantrekkelijk voor automobilisten die een stijlvol geïndividualiseerde auto zoeken. Naast de sportieve rijeigenschappen heeft deze uitvoering een zeer rijke uitrusting die niets te wensen overlaat met cruise control, bi-zone climate control, mistlampen vóór, elegante lichtmetalen 17-inch velgen, een nieuwe bi-colore lederen interieurbekleding, zwart gelakte B-stijl en buitenspiegels, metalen dorpellijsten vóór en achter en een mattenset voorzien van Collezione-logo. Het Collezione-Pakket kan worden gecombineerd met de 1.6 T.Spark 16V (Veloce), 2.0 T.Spark 16V (Selespeed), 1.9 JTDm 8V en 1.9 JTDm 16V motoren en met acht carrosseriekleuren, Bianco Polare, Nero, Blu Montecarlo, Rosso Rubino, Argento Alfa, Grigio Stromboli, Grigio Lipari en Nero Carbonio. De nieuwe Alfa 147 Collezione II is leverbaar vanaf ⬠23.395,-.

Alfa 147 1.9 JTDm 16V Q2
Dit model is gebaseerd op de riant uitgeruste Distinctive-uitvoering, die naast de complete standaarduitrusting van de Progression-uitvoering ook nog eens beschikt over automatische airconditioning, cruise control, mistlampen vóór en een stuurwiel voorzien van bedieningsknoppen voor het audiosysteem. Het model heeft een Torsen B-sperdifferentieel, dat een nog betere grip en handling van de auto garandeert. Verder is de auto voorzien van sportieve bekleding, nieuwe 17 inch lichtmetalen velgen, een mat verchroomde grille en buitenspiegels, een sportief instrumentarium met rode schaalverdeling en witte verlichting, een zwart gelakte B-stijl, een verlaagde wielophanging, een gelakte achterspoiler, nieuwe interieurbekleding, zwarte hemelbekleding, twee extra tweeters, een automatisch dimmende binnenspiegel en aluminium pedalen. De Alfa 147
1.9 JTDm 16V Q2 is leverbaar vanaf februari 2007 en kost ⬠29.995,-.