Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 01-02-07

TILBURG, 1 februari 2007

Politie houdt veelpleger aan voor beroving

TILBURG De politie heeft gistermiddag kort na 16.00 uur in een woning in de Trouwlaan een 37 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder die middag op de Korvelseweg een vrouw van haar geld te hebben beroofd. Het slachtoffer, een 38 jarige Tilburgse vrouw deed hiervan aangifte. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer pinde kort voor 13.00 uur geld bij een pinautomaat aan de Korvelseweg. Toen het geld uit de automaat kwam werd ze door een onbekende man van achteren stevig bij haar schouder gepakt. Door de kracht die de verdachte op haar uitoefende, kwamen ze beiden ten val. Op de grond probeerde de man haar portemonnee af te pakken. Toen dat niet lukte sloeg hij de vrouw meerdere keren in het gezicht. Kort daarna lukte het de verdachte geld uit haar portemonnee te trekken. Hij liep vervolgens weg in de richting van het Korvelplein.

Agenten stelden direct een onderzoek in wat enkele uren later leidde tot de aanhouding van de verdachte. De verdachte staat bekend als veelpleger en is conform het veelplegersprotocol in verzekering gesteld.

Politie arresteert twee minderjarige inbrekers

TILBURG De politie heeft vanmiddag twee jongens van 15 en 16 jaar, beiden afkomstig uit Tilburg op heterdaad in de Albertus Magnusstraat aangehouden voor poging tot inbraak in een woning. Politiehond Nero belemmerde een van de verdachten te vluchtten. Beide verdachten zijn op het bureau in verzekering gesteld.

Rond 13.00 uur kwam bij de politie de melding binnen van een inbraak in een woning op de locatie voornoemd. De daders waren op dat moment op de achterplaats van een woning. Via de achterdeur probeerde het tweetal de woning te betreden. Diverse politie-eenheden gingen direct ter plaatse. Het pand werd rondom afgezet waarna de agenten een onderzoek instelden. Toen de agenten tot actie overgingen vluchtte het tweetal weg. De 15 jarige jongen trachtte te vluchten via de schutting. Dit werd echter belemmerd door politiehond Nero die de verdachte in zijn arm beet. De andere verdachte werd eveneens aangehouden.

Politiemedewerkers team Oisterwijk houden een preventieactie

OISTERWIJK / DIESSEN In het kader van het stijgende aantal woning- en auto-inbraken hebben politiemedewerkers van het team Oisterwijk gistermiddag op diverse locaties in het teamgebied een preventieactie ingesteld. Zo informeerden agenten passanten in de Heuvelstraat in Diessen en de Burgemeester Vogelslaan en de Terburghtweg in Oisterwijk het publiek over de stijgende aantallen en informeerden de mensen over de te nemen preventieve maatregelen. Ter ondersteuning deelden de agenten notitieblokjes en balpennen uit.

In de maanden november, december 2006 en januari 2007 werd er in Oisterwijk 46 keer ingebroken in woningen. In Diessen waren in dezelfde maanden 12 woningen het doelwit van inbraak. In autos werd de afgelopen drie maanden in Oisterwijk in totaal 38 keer ingebroken. In Diessen was dat 9 maal het geval.

Politiemedewerkers informeerden 175 passanten en vroegen deze mensen de ogen en horen te zijn bij verdachte omstandigheden.

Bel bij onraad of verdachte situaties direct 112. Onthoud het signalement van de verdachte persoon en eventueel het kenteken van de auto en vluchtrichting. Het kan ook voorkomen dat u iets weet over een misdrijf maar dat niet durft te melden. Bijvoorbeeld omdat u de dader kent. In zon geval belt u de anonieme meldlijn M: Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. M. is een doorgeefluik. De medewerkers zorgen ervoor dat uw melding terecht komt bij de politie, zonder dat uw naam of telefoonnummer bekend wordt. De politie beslist over eventuele vervolgacties.

Politie houdt man aan voor bedreiging

TILBURG De politie heeft gistermiddag om 16.30 in een woning in de wijk Gesworen Hoek een 48 jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging. De man had in september 2006 in de Boxmeersingel bedreigingen geuit in de richting van een 45 jarige Tilburger. Het slachtoffer deed hiervan aangifte. De Officier van Justitie verleende toestemming voor de aanhouding buiten heterdaad.

Onderzoek na roadblockactie leidt tot arrestaties

TILBURG Naar aanleiding van verkregen informatie tijdens een roadblockactie, begin december 2006 aan de Korvelseweg, achterhaalde de politie twee mannen die betrokken waren bij kentekenplaatdiefstal en tanken zonder te betalen.

Tijdens de roadblockactie noteerden de agenten de gegevens van een bestuurder. Later waren deze personalia en het signalement van de automobilist goed bruikbaar voor een rechercheonderzoek. Het koppelen van onder andere het signalement leidde tot het oplossen van twee diefstalzaken. Beide verdachten, Tilburgers van 18 en 24 jaar, ontvreemden van 5 op 6 september jl. kentekenplaten van een geparkeerd staande auto aan de Groenstraat. Een 50 jarige Tilburger deed hiervan aangifte. Enkele uren later tankte het tweetal bij een benzinestation aan de Rijksweg A58 te Oisterwijk. De auto waarmee ze reden was voorzien van de ontvreemde kentekenplaten. Na het tanken vertrokken ze, zonder de rekening te betalen.

Na verhoor kreeg de 18 jarige verdachte een boete van 310 Euro opgelegd. Ook moet hij de rekening van het tanken betalen. De 24 jarige Tilburger mag zich verantwoorden voor de rechter.

Auteur: Desiree Brabers