Veilig Amsterdam


Stadsdeel De Baarsjes - Nieuwe horecacontroles in De Baarsjes


01/02/2007 - Schone en veilge horeca
Stadsdeel De Baarsjes wil schone en veilige horeca en zet in op strenge handhaving van de regels. Uitgangspunt is: in de horeca wordt niet gedoogd. Bij de controle van 25 januari werd 7 keer beslag gelegd op goederen met een waarde van 13.000. Verder werden 12 vreemdelingen aangetroffen. Een aantal van hen is in voorlopige hechtenis genomen. In bijna alle zaken werden onregelmatigheden aangetroffen zoals kleine belastingzaken, een werknemer die niet op de loonlijst stond en de afwezigheid van de vergunninghouder. De arbeidsinspectie heeft 3 boetes opgelegd van elk 8.000,-.

Strengere handhaving regels
De Baarsjes wil dat horecaondernemers zich beter aan de regels houden, dat het aantal klachten en meldingen afneemt en dat criminele activiteiten worden aangepakt. Om die doelstellingen te halen wordt er onder meer verscherpt toezicht ingesteld op gelegenheden die een verhoogd risico voor de veiligheid of leefbaarheid vormen. Daarnaast checkt de politie regelmatig álle horecaondernemingen. Als een ondernemer zich niet houdt aan de bepalingen die zijn opgenomen in de vergunning of aan de geldende wet- en regelgeving, start het handhavingtraject. Ondernemers met een ernstig crimineel verleden komen nooit in aanmerking voor een vergunning (APV-bepaling slecht levensgedrag).

Samenwerking verschillende instanties
De horecacontrole is uitgevoerd door de politie in een samenwerking met de douane, de arbeidsinspectie, gemeentelijke belastingdienst, rijksbelastingdienst en de vreemdelingenpolitie.

Mercatorplein

Kijk ook bij

> Uitgaan en de horeca »
> Stadsdeel De Baarsjes »