Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt ontvoeringszaak Reuver

Datum: 1-02-2007
Tijd bericht: 16:39
Plaats: Reuver
De politie kreeg in de nacht van woensdag op donderdag een telefoontje van een bekende van de slachtoffers dat de slachtoffers, een 29-jarige vrouw en een 34-jarige man, van de ontvoeringszaak in Reuver zich bevonden op het station in Brussel. De politie Limburg-Noord schakelde direct de Belgische politie in die de slachtoffers daar heeft opgehaald en enkele rechercheurs Limburg-Noord hebben vervolgens de slachtoffers opgehaald in België en zich over de slachtoffers ontfermd.

Met de slachtoffers gaat het naar omstandigheden redelijk goed. Er is geen sprake van enig fysiek letsel, op licht hoofdletsel van de man na. De slachtoffers hebben de afgelopen vijf dagen op een vooralsnog onbekende locatie doorgebracht en werden tegen hun wil in vastgehouden.

Uiteraard is de slachtoffers de gelegenheid gegeven zich op te frissen, en is hen medische zorg aangeboden voor zover nodig, alvorens gehoord te worden. De hereniging tussen de slachtoffers en hun kinderen zal in onderling overleg met Bureau Jeugdzorg en de slachtoffers georganiseerd worden.

Wat precies het motief is van deze ontvoering, waar de slachtoffers gedurende de afgelopen dagen hebben verbleven en wie hiervoor verantwoordelijk is, is momenteel nog niet bekend. Wel heeft de politie de indruk dat de ontvoering specifiek gericht was op deze twee slachtoffers. De slachtoffers worden momenteel nog gehoord.

Het onderzoek dat zich voorheen met man en macht, 24 uur per dag, richtte op het vinden van de slachtoffers richt zich nu met name op het achterhalen van de daders. Een uitgebreid onderzoeksteam van 20 personen is verder uitgebreid met nog eens 10 personen extra afkomstig uit nabij gelegen korpsen; Brabant Zuid-Oost, Brabant Noord en Gelderland-Zuid.

Politie en Justitie hebben in deze zaak de hulp van de media en de burgers ingeroepen, om enerzijds ten behoeve van de veiligheid van de slachtoffers zo spoedig mogelijk achter de verblijfsplaats te komen en anderzijds direct openheid van zaken te geven.

De diverse getuigenoproepen en opsporingsberichtgeving hebben een tiental tips opgeleverd. Deze tips werden nog onderzocht, toen de slachtoffers zich afgelopen nacht melden. Politie en Justitie zijn de media en burgers dankbaar voor hun aandacht en inzet.