PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 1 februari 2007

PvdA wil UPC aanspreken op incassobeleid

UPC heeft zelf de incasso van haar kabeltelevisie-abonnementen voor haar rekening genomen. Maar dat valt niet voor alle Rotterdammers goed uit.

Het incassobeleid voor de abonnementen voor kabeltelevisie is per 1 januari jl. gewijzigd. Werden de abonnementskosten voorheen geïncasseerd via de maandelijkse nota van Eneco, met ingang van dit jaar heeft UPC echter zelf de incasso voor haar rekening genomen. En daar hebben veel Rotterdammers last van. De incasso van UPC geschiedt per kwartaal. De aan Eneco afgegeven machtigingen tot automatische incasso zijn door UPC overgenomen. En aan het begin van de toch al dure decembermaand (ruim voor de wijziging per 1 januari) werd bij vele Rotterdammers onverwacht ¤48,15 afggeschreven door UPC. Deze wijziging in het incassobeleid en de overname van de machtiging, was niet vooraf bekend gemaakt. Terugboeking van het bedrag blijkt erg moeilijk, juist omdat de machtiging niet aan UPC is afgegeven.

PvdA-raadslid Ronald Motta: "Vooral voor mensen met een minimuminkomen is zo'n afschrijving per kwartaal veel geld in één keer. De gemeente gaat misschien niet over UPC, maar wij zijn nog steeds aandeelhouder van Eneco. Ik vind dat we minimaal Eneco hierop moeten aanspreken. En ook UPC kan hierop aangesproken worden."

En daarom heeft de PvdA vandaag het college van B&W schriftelijke vragen hierover gesteld.


_________________________________________

Voor de redactie:

Meer informatie bij Ronald Motta, 06-40 839 027

Monique Smits
Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam
010-417 9368, 06-12 355 791
msmits@stadhuis.rotterdam.nl