Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (01/02)

OOSTERHOUT NB, 1 februari 2007

Politie waarschuwt voor zakkenrollers

LOON OP ZAND: Op dinsdag 30 januari 2006 is rond 14.00 uur een 44-jarige vrouw bestolen van haar portemonnee. Dat gebeurde in een onbewaakt ogenblik toen de vrouw boodschappen deed in een supermarkt aan de Hoofdpoort. Haar tas hing op het moment van de diefstal aan de winkelwagen. In de tas zat haar portemonnee, die gestolen werd. De portemonnee was gevuld met een klein geldbedrag, rijbewijs en betaalpasjes.
Natuurlijk houdt de politie toezicht en spoort zij zakkenrollers actief op. Zelf kunt u ook het nodige doen:

- Doe uw portemonnee in uw binnenzak of halstasje, niet in uw jas- of achterzak. Leg ze nooit voor het grijpen bovenin uw tas.
- Let goed op uw hand- of schoudertas en houd deze voor u.
- Let op wanneer uw aandacht wordt afgeleid (iemand loopt tegen u aan of een onbekende spreekt u aan). Een eventuele handlanger maakt daar gebruik van en slaat zijn slag.

- Voorkom dat mensen tijdens het pinnen in winkels en bij automaten meekijken. Zorg dat alleen u de pincode weet en schrijf de pincode nooit op.

- Neem nooit meer geld mee dan u denkt nodig te hebben. Verdeel grote hoeveelheden geld over verschillende opbergplaatsen.

- Als u toch slachtoffer wordt van zakkenrollers, waarschuw dan omstanders en probeer het signalement van de vermoedelijke dader te onthouden. Alarmeer vervolgens de politie.
Voor vragen en advies kunt u terecht bij uw wijkagent.

Bekeuringen bij politiecontroles

RIJEN: De politie controleerde donderdagochtend 1 februari de verlichting van passerende fietsers op de Dongenseweg, Steenovensebaan en Bredestraat. De agenten telden 60 passanten, waarvan er drie geen verlichting voerden. Deze overtreders zijn bekeurd.

Op de Stationstraat in Rijen kregen vier andere fietsers een bekeuring omdat de fietsverlichting niet in orde was. Daarnaast kregen zes personen omdat zij het rode licht bij de spoorwegovergang negeerden, toen er een trein naderde. Gemotoriseerde overtreders betalen daarvoor 130,-, fietsers 50,- en voetgangers 35,-

Slachtoffer gewond: automobilist rijdt door na ongeval

OOSTERHOUT: Een 14-jarig meisje uit Oosterhout werd geschept door een nog onbekende automobilist. Ze raakte daarbij licht gewond. De aanrijding gebeurde op woensdagmiddag 31 januari om 15.10 uur op de kruising Slotlaan / van Oldeneellaan. Het meisje was de van Oldeneellaan nog aan het oversteken, toen de nog onbekende automobilist groen licht kreeg. Volgens een getuige trok de man nogal snel op en raakte daarbij de overstekende fietster. Het meisje kwam ten val en liep daarbij blauwe plekken en schrammen op. Ook raakte haar fiets beschadigd. De veroorzaker is, volgens de getuige, nog wel even uitgestapt om zijn eigen schade te bekijken en ging er vervolgens vandoor. Hij reed rechtsaf via de rijbaan van de Slotlaan in de richting van het centrum. Hij bekommerde zich daarbij totaal niet om het slachtoffer dat hij had aangereden. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen eventueel ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Man opgepakt na mishandeling

GEERTRUIDENBERG: Een 60-jarige man uit Geertruidenberg werd woensdagavond 31 januari door de politie opgepakt. Dat gebeurde rond 21.40 uur op de Centraleweg, naar aanleiding van een mishandeling. Kort daarvoor had een 47-jarige man aangifte gedaan van mishandeling. Hij was door de verdachte geslagen met een metalen staaflantaarn en had daarbij een flinke snijwond in het hoofd opgelopen. De hoofdwond is in het ziekenhuis gehecht met vier hechtingen. De verdachte bekende tijdens het verhoor en verklaarde uit zelfverdediging te hebben gehandeld. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert snelheid op verzoek van wijkbewoners

SPRANG-CAPELLE: Politiemensen hebben donderdag 1 februari tussen 11.00 uur en 12.00 uur op uitdrukkelijk verzoek van buurtbewoners een snelheidscontrole gehouden op de Wendelnesseweg Oost. Daarbij hebben ze 112 voertuigen gecontroleerd en 10 weggebruikers staande gehouden, omdat ze te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur.

Zoon aangehouden na huiselijk geweld

WAALWIJK: Woensdag 31 januari rond 17.55 uur heeft de politie een 19-jarige Waalwijker aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn ouders te hebben mishandeld. Hij gaf zijn moeder een duw, zodat ze ten val kwam en sloeg zijn vader. De ouders waarschuwden daarop de politie. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Bedrijfsinbraak

VEEN: In de nacht van woensdag 31 januari op donderdag 1 februari is ingebroken in een bedrijfspand in de Wielstraat. Er bleek een ruit van een kantoor vernield te zijn om binnen te komen. Vervolgens werd er een kluis weggenomen.

130,- boete voor winkeldievegge

RAAMSDONKSVEER: Agenten hebben donderdagmiddag 1 februari omstreeks 13.30 uur in een winkel aan de Vrijheidstraat een 36-jarige vrouw uit Raamsdonksveer aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw verliet de winkel zonder een horloge van 8,99 af te rekenen. Daarbij trad het antidiefstal alarm van de winkel in werking. Een medewerker hield haar staande en alarmeerde de politie. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau waar zij een verklaring aflegde en een boete van 130,- opgelegd kreeg.

Van de weg gedrukt; auto zwaar beschadigd

RAAMSDONKSVEER: De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van een verkeersongeval op de A-27. Het ongeluk gebeurde op woensdagavond 31 januari om 22.30 uur op de Oostelijke rijbaan. Een betrokken 31-jarige man uit Waspik knalde met zijn auto op de vangrail. Dat gebeurde nadat hij was ingehaald door de bestuurder van een zwarte Peugeot (klein model). De bestuurder van deze auto ging vlak voor de 31-jarige man uit Waspik rijden en trapte vervolgens bovenop de rem. Om een aanrijding te voorkomen remde de man uit Waspik uit alle macht en maakte een uitwijkmanoeuvre naar rechts (vluchtstrook). Door het heftige uitwijken kwam hij in botsing met de vangrail en hij schampte de vangrail over zo'n 50 meter, waarna hij tot stilstand kwam. De automobilist die het ongeluk veroorzaakte reed verder in de richting van Gorinchem. De gedupeerde kwam met de schrik vrij en zijn auto is total-loss.
De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Tips

Auteur: Jeroen Steenmeijer