Politie Midden- en West Brabant

Persberichten donderdag 1 februari district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 1 februari 2007

Hennepkwekerijen opgerold tijdens hennepruimdag

ROOSENDAAL: Op woensdagmiddag bezocht het team Courage van de politie in het kader van een hennepruimdag een loods aan De Belder. Omstreeks 12.00 uur zijn in de ruimte 670 hennepplanten met bijbehorende apparatuur ontdekt. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn te vernietiging in beslag genomen. De stroom van de loods in afgesloten. Er bleek sprake te zijn van stroomdiefstal. Tijdens de ruiming zijn geen aanhoudingen verricht. Op een later tijdstip zal de politie de huurder van het pand horen in relatie tot de kwekerij.

STEENBERGEN: Ook aan de Welberg is een hennepkwekerij ontdekt. Het ging hierbij om een woning. Op de eerste verdieping zijn 1500 hennepplanten aangetroffen. De kwekerij is geruimd en afgevoerd. Op het moment van de ruiming was niemand aanwezig in de woning. De bewoner van het pand meldde zich later op de dag telefonisch bij de politie en zal binnenkort worden verhoord. Een medewerker van het energiebedrijf constateerde dat er sprake was van energiediefstal. De stroom is afgesloten en de er zal een forse naheffing volgen.

Om 17.00 uur werd nog een woning bezocht in Steenbergen aan de Zeelandweg-Oost. Hier werden in 2 ruimten kwekerijen aangetroffen met in totaal 169 planten. Ook in dit geval was er sprake van stroomdiefstal en is de stroom afgesloten. De bewoner van het pand zal binnenkort worden verhoord.

Snelheidscontroles

HOOGERHEIDE: De politie hield op woensdagmiddag in de Duinstraat een snelheidscontrole tussen 13.00 uur en 14.00 uur. Geen enkele van de 100 passanten was in overtreding.
Op de Ossendrechtseweg is tussen 14.00 uur en 14.45 uur gecontroleerd. Van de 60 passanten waren er 3 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 61 km/u. Ook is hier een bekeuring uitgeschreven voor niet handsfree bellen.

STEENBERGEN: Op woensdag is tussen 09.50 uur en 12.35 uur op de Zeelandweg-Oost een snelheidscontrole gehouden. Van de 1106 passanten waren er 32 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

DINTELOORD: Op de Steenbergseweg is tussen 13.30 uur en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 934 gecontroleerde voertuigen waren er 48 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Meisje aangehouden voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de Roselaar betrapte op woensdagmiddag een 13-jarig meisje uit Roosendaal op winkeldiefstal. Een personeelslid zag hoe het meisje goederen in de mouw van haar kleding stopte en de winkel wilde verlaten. Ze is aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor is ze met een HALT-verwijzing in vrijheid gesteld.

Jongeman beroofd

BERGEN OP ZOOM: Een 16-jarige jongeman uit Bergen op Zoom liep op woensdagavond rond 18.30 uur vanaf het station richting de Iepstraat, toen hij werd aangesproken door een man. De man liep met de jongen mee. Hij vroeg hem of hij mocht bellen. De jongen weigerde. Ter hoogte van de Iepstraat pakte de man de jongen vast en bedreigde hem ernstig. De jongen moest zijn telefoon afstaan. Hierna rende de man weg in de richting van de Eikstraat. De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer en stelt een onderzoek in. \

Man aangehouden voor huiselijk geweld

DINTELOORD: De politie kreeg op woensdagavond tegen 22.00 uur melding van mishandeling in een woning. Ter plaatse verklaarde een 32-jarige vrouw dat zij in hun woning was mishandeld door haar echtgenoot. Hij zou haar onder andere hebben geslagen met een winkelwagen. Haar 37-jarige echtgenoot is verhoord en aangehouden. Hij vertelde bedreigd te zijn door de vrouw. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor bezit harddrugs en inbrekersgereedschap

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op woensdagavond om 23.10 uur een melding dat er een man in een auto lag te slapen aan de Schimmelpennincklaan. De melder vertrouwde de situatie niet en maakte daarom melding bij de politie. Deze trof een 46-jarige man uit Oud Gastel slapend aan in een auto. Ze maakten hem wakker en troffen hierna in de auto ook harddrugs (vermoedelijk speed) en inbrekersgereedschap aan. De man is aangehouden en na verhoor op donderdagmorgen in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbrekers nemen auto weg

ROOSENDAAL: Tussen woensdag even voor middernacht en donderdag 06.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Toermalijndijk. De daders boorden gaatjes in een raamkozijn aan de voorkant en kwamen op die manier binnen. Ze namen o.a. autosleutels en computerapparatuur weg. Ook namen ze met behulp van de sleutels een personenauto weg. Het gaat om een grijze Toyota Corolla met kenteken 83-RJ-BK. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in. Ook is de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Inbrekers maken kleding buit

ROOSENDAAL: In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Nieuwe Markt. De daders hakten gaten in de muur en kwamen hierdoor binnen. Ze hebben een hoeveelheid kleding weggenomen. Wat er precies is weggenomen is nog niet bekend. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in. Ook is een buurtonderzoek ingesteld.

Autodiefstal

ROOSENDAAL: In de nacht van woensdag op donderdag is er een auto weggenomen vanaf een parkeerplaats op de Dokter Heijptstraat. Het gaat om een blauwe Ford Fiesta met kenteken NV-NR-04. De politie heeft aangifte opgenomen en heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

ROOSENDAAL:In de nacht van woensdag op donderdag is er vanaf een parkeerplaats aan de Balladeberg een auto gestolen. Het gaat om een blauwe Opel Corsa met kenteken TT-ZT-23. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie ontdekt hennepkwekerij na melding

BERGEN OP ZOOM: Een getuige zag op donderdagmiddag dat een onbekende man door een raam een woning aan de Oud-Borgvliet binnen ging. De getuige belde de politie. Deze ging poolshoogte nemen en trof in de woning een man aan. Bij controle in het huis werd op zolder een in werking zijnde hennepkwekerij met 70 planten aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld. De 41-jarige bewoner van het huis is aangehouden en verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden na bedreigen ex

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdag een 27-jarige man uit Rotterdam aan voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht zijn 26-jarige ex-vriendin te hebben bedreigd. De man zou de vrouw begin januari telefonisch hebben bedreigd. Ze deed hiervan aangifte. De politie ontbood de man op het politiebureau, maar jij verscheen niet. Hierop is hij aangehouden in zijn woning in Rotterdam. De verdachte is na verhoor en betaling van een boete van 170,- in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg