Politie Gelderland-Midden

Bejaarde Arnhemmer twee keer opgelicht

Publicatiedatum: 1-2-2007 16:55:21

ARNHEM Een 87-jarige Arnhemmer in de wijk Alteveer is vermoedelijk de dupe geworden van oplichters. De man heeft de politie laten weten dat dinsdag 30 en woensdag 31 januari tot twee keer toe onbekenden bij hem binnen zijn geweest. Het eerste bezoek werd afgelegd door een man die zich manifesteerde als verwarmingsmonteur. De monteur zou op enig moment een pomp moeten vervangen, die echter niet in de auto lag. Hij stelde voor er een te kopen en leende daarvoor een geldbedrag van de Arnhemmer. De onbekende vertrok met het bedrag. De pomp is er nooit gekomen.

Op woensdag werd de man gebeld. Over de telefoon liet men hem weten dat de verwarmingsmonteur met de pomp en het geleende geldbedrag zouden zijn aangehouden. De politie zou in de loop van de ochtend bij de man langs komen om zijn vingerafdrukken te nemen. Later op de ochtend is dit ook daadwerkelijk gebeurd. Daarna bleek echter ook een geldkistje met een aanzienlijk geldbedrag van de slaapkamer verdwenen te zijn. Het slachtoffer heeft verklaard dat één van die mannen lijkt op de verwarmingsmonteur, die eerder bij hem aan huis geweest is.

Signalement
De man geeft aan dat zijn opponenten blanke mannen zijn, één van hen is ongeveer 1.90 meter lang. De andere zou iets korter zijn. Beiden hebben een als normaal omschreven postuur. De langste man zou krullend kort haar en een baardje hebben en gekleed gaan in een grijze jas, de ander zou bruin haar met lichte vlekken hebben. Hij droeg een blauwe jas met witte strepen en zwarte mouwen. Onderzocht wordt nog in hoeverre de signalementen kloppen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ruim 680 planten aangetroffen bij hennepkwekerij
Publicatiedatum: 1-2-2007 16:53:19

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft woensdagmiddag bij de ontmanteling van een hennepkwekerij in de wijk De Laar-Oost ruim 680 planten aangetroffen. De kwekerij werd onder meer na klachten van stankoverlast uit de buurt aangetroffen in een woning. De 32-jarige bewoner van het pand werd daarbij aangehouden. De kwekerij was ondergebracht in twee kamers op de bovenverdieping. Door het energiebedrijf werd geconstateerd dat er geknoeid was met de stroommeter om illegaal stroom af te tappen. Daarop is ook de stroommeter uit de woning gehaald. De Arnhemmer is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Alle planten en de bijbehorende kwekerijattributen zijn in beslag genomen en vernietigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietsers gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 1-2-2007 16:52:49

ARNHEM Bij een aanrijding tussen een personenauto en een fiets zijn woensdagochtend rond 9.20 uur een 15- en een 16-jarige vrouw uit Arnhem gewond geraakt. De 16-jarige vrouw zat bij de 15-jarige achterop. Beiden liepen door de aanrijding diverse kneuzingen op. Zij reden over de Rozendaalseweg (komende uit de richting Geitenkamp) toen een 58-jarige automobilist vanaf de Monnikensteeg rechtsaf de Rozendaalseweg wilde oprijden. Daarbij verzuimde hij de fiets voorrang te verlenen, een aanrijding kon niet meer worden voorkomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachte poging inbraak na achtervolging aangehouden
Publicatiedatum: 1-2-2007 16:52:41

ARNHEM - De politie heeft woensdagavond een 34-jarige Duivenaar aangehouden op verdenking van inbraak. De man zou samen met een andere man gepoogd hebben in te breken bij een pand aan de Bouriciusstraat in Arnhem. Een getuige die de mannen aan de deur zag rammelen belde de politie. De agenten gingen vervolgens snel naar het bewuste pand en zagen de mannen die voldeden aan het signalement vervolgens wegrennen. Na een korte achtervolging werd één van de twee mannen aangehouden in de Steijnstraat. De man is ingesloten ens avonds na verhoor in vrijheid gesteld. De politie heeft proces verbaal opgemaakt tegen de man.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

88 snelheidsbonnen in Doesburg
DOESBURG- Het verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden