Simavi en de Postcode Loterij redden kinderen in Oost-Afrika

Stichting simavi

Op 31 januari heeft de Nationale Postcode Loterij uit de loterijopbrengst van 2006 een extra bedrag van EUR 1.008.780 toegekend aan Simavi voor broodnodig gezondheidsonderwijs, veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen in Oeganda en Tanzania, Oost-Afrika.

Hiermee kan de Postcode Loterij samen met Simavi een ommekeer teweegbrengen in de levens van kinderen van minstens 25 scholen en 8 dorpen in Oost-Afrika. In Tanzania en Oeganda samen wonen 22 miljoen mensen zonder veilig drinkwater en 25 miljoen mensen ontberen zelfs basale sanitaire voorzieningen. Deze kinderen en hun moeders moeten nu lang lopen om drinkwater te vinden, dat meestal van slechte kwaliteit is. Hierdoor missen ze school en worden velen ziek. Er sterven wereldwijd nog altijd 4 kinderen per minuut aan diarree!

Simavi en haar internationale partners weten dat daar oplossingen voor zijn. Door te zorgen dat kinderen toegang hebben tot veilig drinkwater en hen te onderwijzen over gezondheid en hygiëne, kunnen we hun toekomstverwachting wezenlijk en blijvend veranderen.

De steun van de Postcode Loterij voor dit project zorgt op korte en lange termijn voor concrete verbeteringen voor de meest kwetsbare kinderen ter wereld.


Noot voor de redactie,