Druk acties rijksambtenaren neemt toe

Abvakabo fnv

Druk acties rijksambtenaren neemt toe

2200 rijksambtenaren kwamen vandaag in actie voor een betere cao. In de het oosten van Nederland en in Brabant en Limburg werden regionale acties gehouden. Ongeveer driekwart van het personeel op de diensten die tijdens de acties werden aangedaan, deed mee aan de werkonderbrekingen. De animo om op 13 februari af te reizen naar Den Haag wordt steeds groter.

De stiptheidsacties van de douane op de Maasvlakte in Rotterdam worden merkbaar voor de verladers. Bij de scan staan inmiddels een rij containers, de Europese Verladers Organisatie EVO spreekt van 'forse vertragingen'. De stipheidsactie gaat morgen ook nog door.

De rijksambtenaren voeren al weken actie voor een betere cao. Inmiddels zijn er in het hele land meer dan zeventig werkonderbrekingen geweest. Rijksambtenaren eisen 2,5% loonsverhoging plus compensatie voor de ziektekostenverzekering en het inlopen van de eindejaarsuitkering. Remkes biedt 'een dunne twee procent'. ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak, CMHF en het Ambtenarencentrum voeren samen actie.