Politie Twente

Persbericht Politie Twente 1 februari 2007

Ontucht met 7-jarig meisje

Oldenzaal

De ouders van een 7-jarige meisje uit Oldenzaal meldden maandag 29 januari jl. aan het begin van de avond dat hun 7-jarige dochtertje even daarvoor door een jongen onzedelijk was betast.

Het meisje was rond 16.45 uur een brief voor haar ouders gaan posten in de brievenbus bij het winkelcentrum bij haar in de buurt. Tegen 17.30 uur kwam ze thuis en vertelde toen aan haar moeder wat haar was overkomen.

Een jongen op een fiets had haar in de omgeving van de brievenbus aangesproken en haar aangeboden haar op de fiets naar huis te brengen. In plaatst van haar naar huis te brengen had hij haar meegenomen naar een leegstaande woning ergens in de buurt en hij had in de tuin van die woning ontuchtige handelingen bij haar verricht. Hierna heeft de jongen haar weer op de fiets meegenomen en haar in de buurt van haar woning laten gaan en is ze lopend naar huis gegaan.

De politie heeft direct een onderzoek ingesteld met nog niet het gewenste resultaat. In het kader van het onderzoek is er donderdag 1 februari aan het eind van de middag een buurtonderzoek gehouden. Een en ander heeft plaatsgevonden in de wijk de Essen in Oldenzaal. De brievenbus die wordt bedoeld is een brievenbus aan de Kamperfoelie bij het winkelcentrum "Kloosterland". In deze omgeving, een eindje verderop aan de Essenlaan,daar waar het fietspad zich splits, heeft de jongen het slachtoffertje ook opgepikt.

Zoals gezegd is het slachtoffertje 7 jaar en droeg maandagavond een zwarte spijkerbroek met daarboven een lime-groene jas. Zij is tenger van postuur en ongeveer 1m 35 lang en heeft lang blond haar tot over haar schouders, dit droeg ze in een staart. De jongen op de fiets heeft een blanke huidskleur en was gekleed in een donkerkleurige jas.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk tussen de genoemde tijdstippen of de jongen alleen of de jongen met achterop zijn fiets het meisje hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Oldenzaal van de politie Twente, te bereiken via het bekende nummer 0900-8844. Uiteraard kan dit ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-013305)