Gemeente Voerendaal



1/2/2007 - Presentatie Structuurvisie Dammerich.

Zoals wellicht bekend, is de bouw van de nieuwe Brede School aan de Hongerbeekstraat in volle gang. Dat betekent dat naar verwachting eind 2007 de huidige locatie van Basisschool Dammerich vrijkomt voor nieuwe ontwikkelingen.

Het gemeentebestuur heeft, samen met enkele externe adviseurs, voor het gebied rondom Dammerich (inclusief de omgeving van het gemeentehuis en het parkgebied het Broek) een Structuurvisie ontwikkeld met een verkenning naar ruimtelijke
ontwikkelingsmogelijkheden.

Het betreft hier een uniek gebied, gelegen op de grens van de kernen van Voerendaal en Kunrade met een winkelcentrum om de hoek, enkele zorgverleners binnen handbereik en in de weldadig groene omgeving van het park.

De gemeenteraad heeft op 30 oktober 2006 aan het college van burgemeester en wethouders een bestuursopdracht verstrekt om deze structuurvisie, met inachtneming van enkele nadrukkelijk aangegeven kaders, verder uit te werken om te komen tot reële uitvoeringsplannen.

Op maandag 26 februari aanstaande zal om 19.00 uur in de Borenburg de Structuurvisie worden gepresenteerd en de bestuursopdracht worden toegelicht. Iedereen is op deze bijeenkomst van harte welkom. Het gemeentebestuur is benieuwd naar uw reacties.

De conceptstructuurvisie kunt u hier downloaden. Let op het bestand is in PDF-format en 11MB groot.