LTO Noord


EU-conferentie toekomst landbouwbeleid in Wageningen

LTO organiseert samen met de Nederlandse vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Den Haag, Wageningen UR en ministerie van LNV een internationale conferentie over de toekomst van het EU-landbouwbeleid op 1 februari 2007 in de Aula van Wageningen Universiteit in Wageningen

De sprekers zijn o.a. Europees landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel, Minister Veerman, Europarlementariër Thijs Berman en Carlo Trojan, EU-vertegenwoordiger bij de WTO in Genève. Namens LTO spreekt Bart Jan Constandse.

LTO Noord is als lid van het "Europe Direct" netwerk mede-organisator van de conferentie. Het doel van Europe Direct is om de afstand tussen burger en Brussel te verkleinen. De door mw Fischer Boel aangekondigde evaluatie van het EU-landbouwbeleid is de aanleiding voor deze bijeenkomst, waarvan de titel luidt 'Mind the CAP'. Dit is ontleend aan wat in de Londense Underground bij het in- en uitstappen altijd omgeroepen wordt: "Mind the gap" (denk om de afstand tussen trein en perron). De titel wil uitdrukken dat het EU-landbouwbeleid niet perfect is, maar ook dat dat beleid niet zomaar afgebroken kan worden.

Aanmeldingen voor de dag zijn welkom via www.mindthecap.eu. De zaalcapaciteit is beperkt dus: vol is vol. Zij die geen toegang hebben tot het internet, kunnen zich telefonisch aanmelden bij ondergetekende, telefoon 0512 305000.

Klaas Johan Osinga, Europe Direct

kjosinga@ltonoord.nl

Vrijdag 19 januari 2007