AXA Verzekeringen

Frits Boss benoemd als directeur business unit Leven & Bancair ad interim 1 feb 2007

AXA heeft Frits Boss benoemd als directeur a.i. van de business unit Leven & Bancair in het fusiebedrijf AXA en Winterthur en, alszodanig, lid van de Management Board van het fusiebedrijf. Frits Boss was al sinds oktober 2006 lid ad interim van het Management Committee van AXA Nederland en blijft nu langer om AXA te helpen de nieuwe organisatie te formeren. De business unit Leven & Bancair zal in 2007 gesplitst worden in een business unit Leven/Hypotheken en een business unit Beleggingsfondsen. Voor beide units wordt extern gezocht naar een algemeen directeur.

In de eerste organogrammen van de nieuwe organisatie die ontstaat door de fusie van AXA en Winterthur stonden drie business units centraal. Nadat is besloten dat DBV Nederland zelfstandig blijft, is de organisatiestructuur van de business unit Leven & Bancair heroverwogen.

De Management Board van het fusiebedrijf bestaat nu uit Jan Boogaard (algemeen directeur Schade), Peter van Solinge (algemeen directeur Pensioen & AOV), Frits Boss (algemeen directeur Leven & Bancair a.i.), Bert Jan Tiesinga (CFO), Martin de Weijer (tot zijn pensioendatum 1 april a.s.) en Jan van den Berg (voorzitter).

Over AXA

Over de hele wereld levert AXA producten en diensten met de belofte van Financial Protection: bescherming en hulp bij het realiseren van de plannen van klanten, in elke fase van hun leven. Wereldwijd heeft AXA momenteel 50 miljoen klanten, 110.000 werknemers, 72 miljard euro omzet en 3,3 miljard euro nettowinst over het jaar 2005. AXA stond in 2006 op de 15e plaats in de Fortune Global 500-lijst van de grootste ondernemingen ter wereld. AXA beheert wereldwijd meer dan duizend fondsen, in uiteenlopende categorieën en beleggingsstijlen. Aansprekende en internationaal gewaardeerde vermogensbeheerders van deze fondsen zijn onder andere AXA Investment Managers, AXA Rosenberg en Alliance Bernstein. Het beheerd vermogen van de AXA groep bedroeg op 30 juni 2006 1.077 miljard euro.

In 2006 heeft AXA de Winterthur Groep overgenomen. De Nederlandse verzekeringsbedrijven van AXA en Winterthur zullen in de loop van 2007 worden geïntegreerd.