Dienstenbond CNV

Uw mening over de CAO Particuliere Beveiliging
16-01-2007

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO in de Particuliere Beveiliging staan voor de deur! De CAO loopt af op 31 maart aanstaande en daarom is op 1 februari de eerste overleg ronde gepland.

Meer nog dan andere jaren, staan een groot aantal onderwerpen op de agenda. Het gaat de bedrijven immers goed. We vinden dat de beveiligers daarin ook mogen delen. Daarnaast zijn in de afgelopen CAO-jaren veel themas en onderwerpen besproken die nu tot afspraken moeten leiden. Ik noem maar enkele voorbeelden:
* In de vorige CAO is de afspraak gemaakt om tot een nieuwe functie-indeling te komen die meer recht doet aan de praktijk en de verantwoordelijkheden die gedragen worden. Deze indeling is klaar, maar nu komt wel de hamvraag, hoe de nieuw beschreven functies betaald moeten worden. De koppeling van functies aan loonschalen, kortom. We vinden dat er dit jaar beslissingen moeten worden genomen over de functies en de loonschalen die daarbij horen.

* In 2006 is afgesproken dat de toekomst van de VUT wordt beoordeeld. De overheid heeft nieuwe regels bepaald, maar wat betekent het voor de toekomst van de VUT in de beveiliging? In 2007 wordt er, wat ons betreft, duidelijkheid gegeven. De VUT kan gewoon blijven bestaan.

* Er is in het afgelopen jaar veel onderhandeld over de positie van medewerkers bij contract wisseling. Als je object wordt overgenomen door een ander beveiligingsbedrijf, ga je dan mee over, of blijf je bij de oude werkgever terwijl je baan verdwijnt? Als CNV Dienstenbond zijn we steeds heel duidelijk geweest over de bescherming van medewerkers. Nu maar eens spijkers met koppen slaan!

* In het afgelopen jaar is door werkgevers vaak aangegeven dat er meer flexibiliteit in roosters zou moeten komen. We willen daarom een voorstel doen waardoor 6,5 werkdag op jaarbasis vrij inplanbaar wordt. Onze redenering: als werkgevers hiervan in de praktijk geen gebruik maken, levert u dat extra betaalde vrije dagen op. Maakt een werkgever er wel gebruik van, dan zijn dat voor u geen extra werkuren. Alleen worden ze qua rooster meer onvoorspelbaar dan nu het geval is.

Veel inhoudelijke onderwerpen, kortom, naast de voorstellen die vooral over uw loonstrook gaan. In de meegestuurde concept-voorstellen is alles samengevoegd. Graag lezen we uw mening over deze concept-voorstellen. U bepaald onze inzet.

Graag uw reactie!
Uw reactie zien we graag retour uiterlijk op maandag 22 januari, 12.00 uur. Dit kan per email naar Sandra Rijken, via email s.rijken@cnvdibo.nl

Meer weten
Neem voor vragen over deze Info contact met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding via email h.gerding@cnvdibo.nl of bel 023-5670686.

Tenslotte
Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via telefoonnummer 023-5651052.

Bijlage: concept-voorstellen (pdf)