Gemeente Soest

Interim-gemeentesecretaris

Datum: 17/01/2007

De heer drs. W. van der Molen interim-gemeentesecretaris

Het college van B&W heeft ingestemd met de benoeming van de heer drs. W. (Wim) van der Molen per 1 februari 2007 tot
interim-gemeentesecretaris van de gemeente Soest.

Met de benoeming volgt hij de huidige gemeentesecretaris mevrouw drs. L.A.M. (Loes) Bakker op die een functie als gemeentesecretaris heeft aanvaard in de gemeente Gouda.

In de komende maanden gaat het college op zoek naar een permanente invulling van de positie van gemeentesecretaris voor de gemeente Soest. Deze procedure loopt inmiddels en het streven is per 1 juni 2007 te komen tot de benoeming van een nieuwe gemeentesecretaris.

De heer Van der Molen, heeft een zeer ruime ervaring als gemeentesecretaris opgebouwd o.a. in de gemeenten Deventer, Ede en Zaanstad. De heer Van der Molen heeft in deze steden geopereerd als vernieuwer.

Zijn uitgangspunt is dat de (lokale) overheid er is voor de burgers, maatschappelijke instanties en het bedrijfsleven en niet andersom. Daarnaast beschikt de heer Van der Molen over ruime ervaring op het terrein van projectmanagement, een traject dat binnen de gemeente Soest volop in uitvoering is.

Het college van B&W gaat er nadrukkelijk vanuit dat de heer Van der Molen de uitvoering van het Raadsprogramma en de collegeverklaring voortzet tot de komst van de nieuwe definitieve gemeentesecretaris.

De heer Van der Molen is 63 jaar en gehuwd. De heer Van der Molen heeft bestuurservaring opgedaan als lid van het bestuur van het Ikazia-ziekenhuis in Rotterdam en van de psychiatrische inrichting Brinkgreven in Deventer. Voorts heeft hij deel uitgemaakt van het bestuur van een provinciale instelling voor jeugdzorg en het bestuur van een provinciale kunstuitleen.

Hij was secretaris van de Bestuursacademie en jarenlang vice-voorzitter van de Nederlandse Basketbalbond. De heer Van der Molen heeft aangegeven met plezier en inzet de functie van interim-gemeentesecretaris binnen de gemeente Soest vervullen voor 4 dagen per week en ook aanwezig te zijn bij de Raadsvergaderingen.

Het totale takenpakket van de huidige gemeentesecretaris zal in nadere afstemming worden uitgevoerd door de heer Van der Molen en de dhr. Ir. J. van Gent, directeur/ adjunct-gemeentesecretaris, van de gemeente Soest.

© 2004-2007 Gemeente Soest - Disclaimer