Gemeente Spijkenisse


Jongeren uit Spijkenisse in debat met lokale politici

19 januari 2007

Jongeren uit Spijkenisse bespreken op donderdagavond 1 februari met politici uit Spijkenisse wat zij belangrijk vinden in hun leefomgeving. Vanaf 19.30 uur gaan zij in TexMex met elkaar in debat.

De gemeente Spijkenisse organiseert het jeugddebat al weer voor de 3e keer. Jongeren hebben vaak duidelijke ideeën over wat er in hun buurt veranderd kan worden. Een jeugddebat is voor hen een toegankelijke manier om hun mening te geven en ze hebben daarmee de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat die ideeën worden besproken. De jongeren nodigen lokale politici dan ook uit om over de drempel van het stadhuis te stappen en de leefwereld van jongeren te betreden.

Bij verschillende scholen van het Voortgezet Onderwijs in Spijkenisse zijn jongeren benaderd om met de politici in debat te gaan. De groep die meedoet bestaat uit ongeveer 15 leerlingen in de leeftijd van 14 tot 17 jaar, afkomstig van de Charles de Foucauld, de Ring van Putten, de Angelus Merula (Penta College) en De Eilanden. Tijdens een brainstormmiddag voorafgaand aan het debat, kiezen de jongeren zelf de gespreksonderwerpen. Ze volgen vooraf een training om het debat met de ervaren politici aan te kunnen.

Het jeugddebat van Spijkenisse vindt plaats in TexMex, Vredehofstraat 12-14. De zaal is om 19.00 uur open. De discussierondes worden afgewisseld met optredens van improvisatie cabaretgroep Piranha. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.