A&F Agrotechnology & Food Innovations



1 feb 2007 10:00
Onderdeel: Wageningen UR
Locatie: Aula, gebouw 362, Gen. Foulkesweg 1, Wageningen Organisatie: Vertegenwoordiging Europese Commissie in Nederland mmv Wageningen UR, LNV en LTO Nederland

EU Landbouwbeleid onder de loep tijdens conferentie âMind the CAPâ.

Wat denken de Europese Commissie en Minister Veerman over de toekomst van het Europees landbouwbeleid? Op 1 februari zal dat duidelijk worden tijdens een conferentie in Wageningen. Mariann Fischer Boel, Europees Commissaris voor Landbouw en plattelandsontwikkeling, en dr. Cees Veerman, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, zullen daar hun visie over de toekomst van de landbouw in Europa nader toelichten.

Het Europees gemeenschappelijk landbouwbeleid (Common Agricultural Policy of CAP) staat al jaren ter discussie. Kan het daarvoor bestemde geld beter voor andere zaken gebruikt worden, zeker nu per dag gemiddeld acht Nederlandse boeren en tuinders er de brui aan geven? Of moeten boeren en tuinders door kunnen gaan met de productie van gezond voedsel en landschapsbeheer tegen redelijke kosten voor de Europese belastingbetaler, zodat zij belangrijke dragers blijven van een levendig en economisch sterk platteland, ook in Nederland?

De bijdragen van beide politici vormen de afsluiting van een conferentie onder de titel âMind the Cap, - Ways forward to a future European âCommon Agricultural Policyâ die op 1 februari plaatsvindt in de Aula van het Wageningen Universiteit en Research centrum (Wageningen UR).

De conferentie wordt georganiseerd door de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland met medewerking van Wageningen UR, het ministerie van LNV en LTO Nederland.

Leden van de pers zijn van harte welkom. Zij kunnen zich, via email aanmelden bij Simon Vink, communicatiemanager Wageningen UR: simon.vink@wur.nl. Er bestaat de mogelijkheid voor een kort interview/gesprek met mw. Fischer Boel, dr. Cees Veerman of andere sprekers tijdens de conferentie. Graag vernemen wij vooraf of u van die mogelijkheid gebruik wilt maken en wat de onderwerpen van gesprek zullen zijn. Deelnemers kunnen zich on line registreren via www.mindthecap.eu

De voertaal tijdens de conferentie is Engels. Door het beperkte aantal zitplaatsen is vooraanmelding noodzakelijk.