Ingezonden persbericht


UITNODIGING VOOR DE PERS

Blind stunten met terreinwagen opent ZieZo-beurs

UTRECHT, 25 JANUARI 2007 - Dat blinden en slechtzienden meer kunnen dan zij zelf vaak denken, bewijst Desiree Geysen-Dijker tijdens de openingsstunt van de ZieZo-beurs. Deze landelijke beurs is op 1, 2 en 3 februari in het Euretco Expo Center aan de Meidoornkade 24, 3992 AE te Houten. We nodigen u van harte uit om deze openingsstunt op donderdag 1 februari om 09.30 uur bij te wonen.

De blinde Desiree zal op spectaculaire wijze de beurs openen door met een grote terreinwagen de Oogfonds Ontdek & Doe hal binnen te rijden. Een mooi moment om te filmen of fotograferen. Na de openingsstunt is Desiree beschikbaar voor interviews. Met haar stichting I Experience, die mensen met een beperking kennis laat maken met anders onbereikbare voertuigen, is zij één van de standhouders in de Oogfonds Ontdek & Doe hal.

Zeker ook een leuk persmoment is de aftrap van de opzet van een blindenvoetbalcompetitie van Bartiméus Sonneheerdt, organisatie voor mensen die slechtziend of blind zijn. Die aftrap wordt verricht op 1 februari om 15.00 uur door niemand minder dan trainer/coach Gertjan Verbeek van SC Heerenveen.

De ZieZo-beurs is gratis toegankelijk. Het is dé beurs over leven, wonen en werken met een visuele handicap. De beurs is op donderdag 1 en vrijdag 2 februari open van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag 3 februari van 10.00 tot 16.00 uur. Een overzicht van de thema's: nieuwe manieren van braille lezen (onder meer voor de PC), de Nationale Bijsluiter Telefoon, geleidehonden, hulpmiddelen, belangenbehartigingsorganisaties, instellingen, recreatie, vrije tijd en ontspanning (met onder meer een kinderhoek, een jongerenhoek, een grote catamaran en een zweefvliegtuig).

Kijk voor het volledige programma op www.ziezobeurs.nl

Aanmelden voor het bijwonen van de openingsstunt kan via ziezo@oogfonds.nl.

Voor meer informatie kun u contact opnemen met de Stichting Oogfonds Nederland, telefoon (030) 254 57 11 (Renée Levering), bij geen gehoor 06-43168002 (John van Duin).

Meer informatie op internet: www.ziezobeurs.nl en www.oogfonds.nl.

Bij publicatie in de gedrukte pers wordt een bewijsexemplaar bijzonder op prijs gesteld. Stichting Oogfonds Nederland, Postbus 2086, 3500 GB Utrecht.