Getronics PinkRoccade

activiteiten Stichting IRIS-ICT over

Nieuwegein, 29 januari 2007 Persbericht Getronics PinkRoccade neemt activiteiten Stichting IRIS-ICT over

Getronics PinkRoccade en Stichting IRIS-ICT uit Deventer hebben overeenstemming bereikt betreffende de overname van de activiteiten van IRIS-ICT per 1 februari 2007. Bij IRIS-ICT werken 20 medewerkers die allen per 1 februari 2007 in dienst van Getronics PinkRoccade treden. IRIS-ICT heeft een omzet van circa 2,5 miljoen euro per jaar.

Stichting Integraal Rechtshulp Informatie Systeem (IRIS-ICT) levert ICT-diensten aan met name publieke organisaties in het segment van de gesubsidieerde rechtsbijstand. De grootste klanten zijn de Raden voor Rechtsbijstand, Het Juridisch Loket en Stichting Rechtshulp Asiel. De activiteiten omvatten exploitatie, beheer en ondersteuning van bedrijfsapplicaties en kantoorautomatisering. De ICT-diensten betreffen applicatiebeheer & onderhoud, detachering & projecten, werkplekbeheer, serverbeheer en netwerkbeheer.

Voor Getronics PinkRoccade betekent de overname een uitbreiding van haar ICT-activiteiten in de publieke sector en een verdere versterking van haar marktpositie in het domein van de openbare orde en veiligheid. Door de overname is IRIS-ICT in staat de kwaliteit en de continuïteit van de bedrijfsactiviteiten te borgen en ruimer perspectief te bieden aan haar medewerkers. Voor de klanten heeft de overname als voordeel dat alle ICT-activiteiten nu gebundeld zijn bij één ICT-dienstverlener.

De ondernemingsraden van Getronics PinkRoccade en IRIS-ICT hebben positief gereageerd op de overname. Ook zijn de vakorganisaties geïnformeerd over deze transactie.