Gemeente Delft

Leerlingen geven wethouder sporthal van de toekomst

Leerlingen van groep acht van de openbare basisschool Simon Carmiggelt hebben voor een landelijke ontwerpprijsvraag een geheel eigen ontwerp gemaakt voor de overdekte sportruimte voor de toekomst. De maquette van hun idee, met de titel Sport - Spel - Spouw, overhandigen ze donderdag 1 februari aan wethouder Rensen van onder andere sport.

De ontwerpprijsvraag werd uitgeschreven door de Alliantie School en Sport, die 'het levenslang sporten en bewegen' van de jeugd wil bewerkstelligen. Uit elke provincie deed een als sportactieve gecertificeerde school

mee. Uiteindelijk werd de provincie Utrecht winnaar. Het Delftse ontwerp kreeg een eervolle vermelding. De bedachte overdekte sport- en spelruimte heeft een dusdanig brede spouwmuur dat daarin allerlei ruimtes voor andere leuke activiteiten ontstaan. De Simon Carmiggeltleerlingen hopen natuurlijk dat hun ontwerp in de toekomst gerealiseerd kan worden en zorgen er daarom voor dat de gemeente Delft over hun idee in de vorm van een maquette beschikt.


---
Noot voor de redactie (