Gemeente Alkemade


Bestemmingsplanherziening plangebied Geestweg en Floraweg


01-02-2007

In februari gaan de toezichthouders van Ruimtelijke Ordening, Bouw- en Woningtoezicht, Milieu en Brandveiligheid de laatste bedrijven aan de Geestweg in Roelofarendsveen inventariseren qua gebruik en functie en worden er feitelijke controles uitgevoerd.

Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan voor het plangebied Geestweg en Floraweg. Deze bestemmingsplanherziening bevindt zich in de ontwerpfase. Eén van de activiteiten die verbonden is aan deze bestemmingsplanherziening, is een inventarisatie van de aanwezige bedrijven door onze toezichthouders van de verschillende bovengenoemde disciplines. Tijdens deze controles wordt er onder andere gelet of er voldaan wordt aan de wettelijke verplichtingen (zoals de Wet milieubeheer en bouwverordening), of het gebouw in overeenstemming is met het huidige bestemmingsplan, de bouwkundige staat van het gebouw en of de brandveiligheid in orde is.

Voor wat betreft deze integrale inventarisatie hebben wij het te inventariseren plangebied opgesplitst in drie delen om e.e.a. overzichtelijk en werkbaar te maken. De komende periode zullen onze toezichthouders dan ook het gedeelte van het plangebied dat bekend staat als de Geestweg afronden. De controles vinden van maandag t/m donderdag tussen 08.30 en 15.30 uur plaats. U kunt - indien gewenst - een afspraak maken voor de integrale controles. Hiervoor kunt u contact opnemen met de heer Bril van de sectie Ruimtelijke Ordening, kamer 115, tel. (071) 332 72 55.