Ingezonden persbericht


Persbericht

Jantje Beton nieuwe eigenaar project 'Kerkspeelplein'

Utrecht, 1 februari 2007. Jantje Beton is de nieuwe eigenaar van het project 'Kerkspeelplein'. De kerkspeelpleinen zijn een initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland, die in 2004 voor dit initiatief samenwerking zocht met Jantje Beton. De partijen werkten samen in het project met als doel lokale kerken te stimuleren hun ruimte open te stellen en geschikt te maken als ontmoetings- en speelruimte. In september vorig jaar is het eerste kerkspeelplein geopend. Vanwege de doelstelling hebben de Protestantse Kerk en Jantje Beton gezamenlijk besloten het project voortaan onder organisatie van Jantje Beton te brengen. De overdracht van het project vond dinsdag 30 januari jl. plaats.

Jantje Beton tracht op zoveel mogelijk manieren reeds aanwezige buitenruimte geschikt te maken als speel- en ontmoetingsruimte. De vondst van de Protestantse Kerk om daartoe kerken in heel Nederland te benaderen werd door Jantje Beton met veel enthousiasme ontvangen. Nu het project breder ingezet gaat worden - ook moskeeën worden benaderd om moskeespeelpleinen te realiseren - past de organisatie hiervan beter bij Jantje Beton. De kerkspeelpleinen vallen onder de programmalijn 'Bouwstenen', waarmee Jantje Beton voorzieningen ontwikkelt en steunt waar kinderen kunnen spelen. De Protestantse Kerk houdt evenwel een adviserende rol in het project. Ook andere stromingen, zoals de Rooms-katholieke Kerk of islamitische groeperingen worden benaderd om een adviserende rol te vervullen.

Meer informatie over dit project staat op www.jantjebeton.nl/kerkspeelpleinen.

Jantje Beton stimuleert spelen in de buurt. Als kinderen spelen, hebben ze niet alleen plezier, ze doen ook allerlei indrukken en ervaringen op die goed zijn voor hun ontwikkeling. Met name voor kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, is dat extra belangrijk. Daarom bedenkt, financiert en organiseert Jantje Beton projecten om juist deze kinderen spelenderwijs voor te bereiden op een actieve deelname aan onze samenleving. Want door kinderen samen te laten spelen, leren ze samenleven!

Noot voor de redactie /