BredeSchoolNet


Ook Delft concentreert jeugdzorg

donderdag 01 februari 2007

In elke Delftse wijk krijgt een JGZ-team. Die bestaan uit mensen van de GGD en de thuiszorg, en een opvoedadviseur/schoolmaatschappelijkwerker.

De JGZ-teams zijn er voor kinderen van 0-19 jaar. Ze worden ondergebracht in een gezondheidscentrum, waarvan er dus ook in elke wijk een komt.

Een van de dingen die de JGZ-teams in de toekomst gaan regelen, is het project Basiszorgcoördinatie van GGZ-Delfland. Dit is een project voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen of verslavingen. De gemeente Delft steunt het in het eerste half jaar van 2007 met 43.044 euro.

Kinderen van ouders met psychiatrische problemen of ouders die verslaafd zijn, ontberen vaak goede dagelijkse verzorging en aandacht van hun ouders. Ook missen zij vaak regelmaat in hun dag- en nachtritme en worden zij vaak niet gestimuleerd om naar school te gaan.

De basiszorgcoördinator zorgt ervoor dat de ouders aandacht hebben voor de kinderen. Ook coördineert hij of zij het inzetten van hulpverleners voor de gezinnen, zoals Parnassia, GGD, Bureau Jeugdzorg, stichting Maatzorg/De Werven, Kwadraat en Jeugd, Samenleving en Opvoeding.