GGD Zuidhollandse Eilanden




1 februari 2007
De rug is een kwetsbaar deel van ons lichaam. Hij wordt makkelijk te zwaar belast. Bijvoorbeeld door langdurig in één en dezelfde houding te zitten. Maar ook door het tillen van zware voorwerpen, door te buigen en te draaien. Veel mensen hebben last van hun rug. Soms zo erg dat ze hun werk niet meer kunnen doen.
Voor mensen die meer willen weten over rugklachten, heeft de Gezondheidswijzer van de GGD Zuidhollandse Eilanden een informatiepakket samengesteld. Het informatiepakket kan in de maand februari tijdens kantoortijden telefonisch aangevraagd worden T (0181) 652 404 of opgehaald worden bij een van de vestigingen van de GGD. GGD informeert gebruikers sporthal 't Paradijs te Oud-Beijerland meer
26 januari 2007
Tijdens een routinecontrole eind 2006, werd een verhoogde concentratie legionallabacteriën gevonden in Sporthal 't Paradijs te Oud-Beijerland. Middels deze informatiebrief informeert de GGD gebruikers van de sporthal.
GGD helpt basisscholen met goed ventileren
meer
18 januari 2007
In naar schatting 80% van alle basisscholen voldoet de binnenlucht niet aan de gezondheidskundige advieswaarden van de GGD. Het gevolg is dat leerlingen de kans lopen last te krijgen van hoofdpijn, vermoeidheid en zich moeilijk kunnen concentreren. In scholen met een slechte ventilatie zijn de prestaties minder en is sprake van een hoger ziekteverzuim. Om het binnenmilieu in scholen te verbeteren zijn soms aanpassingen aan het schoolgebouw nodig, maar de praktijk wijst uit dat een gerichter gebruik van ventilatievoorzieningen door leerkrachten in veel gevallen tot een aanzienlijke verbetering van de binnenmilieukwaliteit kan leiden.
stoppen met roken: een goed voornemen!
meer

12 januari 2007
Januari is de maand van de goede voornemens, zo ook stoppen met roken. Waarom zouden mensen moeten stoppen met roken? Dat is de eerste vraag die u moet stellen. Als roker moet u overtuigd zijn van de wil om te stoppen. Zeg tegen uzelf dat u stopt met roken om te vermijden dat u door roken een ernstige ziekte oploopt of omdat u in uw leven nog veel wil doen. Of stop met roken omdat u voldoende uithoudingsvermogen wilt hebben. Toegeven dat u een ontevreden roker bent helpt. Gedachten als: âJe moet toch ergens aan dood gaanâ, âLuchtvervuiling is ook schadelijkâ, etc. zijn smoesjes. Net zo belangrijk is het inzien van de risicoâs van roken. Om dat te bereiken moet u uw ârooksmoesjesâ overboord gooien.
afvallen en gezonde voeding: eerste maandthema 2007 meer


1 januari 2007
Gezond zijn is een belangrijke voorwaarde voor een prettig leven. Gezond zijn heeft te maken met voeding en bewegen. U houdt van lekker eten en probeert dat op een gezonde manier te doen? Of blijft het vooral bij dromen over een dieet waarbij u alles kunt eten en ook nog fit blijft? Gezond eten betekent vooral met gezond verstand bewuste keuzes maken. Voor mensen die meer willen weten over afvallen en gezonde voeding, heeft de Gezondheidswijzer van de GGD Zuidhollandse Eilanden een informatiepakket samengesteld. Het informatiepakket kan in de maand januari tijdens kantoortijden telefonisch aangevraagd worden T (0181) 652 404 of opgehaald worden bij een van de vestigingen van de GGD.