Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Innovatieve groei reden splitsing Mansystems in twee bedrijven

Mansystems vanaf 1 februari opgesplitst in Mansystems en Mansolutions

Amsterdam, 1 februari 2007 - Mansystems, een toonaangevende aanbieder van oplossingen voor Service Management, trainingen en consultancy diensten in Nederland en België, gaat haar onderneming per 1 februari 2007 splitsen om de activiteiten van de onderneming te optimaliseren. Dat werd eerder vandaag bekend gemaakt, tijdens het Customer Event van Mansystems en BMC Software in 'the House of the Future' in Amsterdam. De onderneming zal na de splitsing uit twee takken bestaan; Mansystems en Mansolutions, beide opererend onder het moederbedrijf Manadvies Corporate.

Het succes van ExpertDesk, een in eigen huis ontwikkelde softwareoplossing, gebaseerd op het Remedy AR System van BMC, en de ontwikkelingen op de Duitse en Zwitserse markten, hebben er toe bijgedragen dat er gekozen is voor een splitsing van activiteiten. Onder andere de productlijnen Indus voor planning en scheduling en Netcool voor element management worden ondergebracht bij de Mansolutions organisatie. Mansystems zal zich als software organisatie voornamelijk gaan bezig houden met ontwikkeling, verkoop en implementatie van ExpertDesk. Mansolutions, bestaande uit een aantal business units, zal zich richten op de verkoop en implementatie van producten van derden. Door de splitsing kunnen beide bedrijven een duidelijke strategie en visie ontwikkelen en zullen de verschillende business units op eigen kracht binnen een gelijkgestemde organisatie verder kunnen groeien.

Mansystems

Mansystems biedt oplossingen aan voor Service Management voor zowel grote als middelgrote ondernemingen. Mansystems blijft verantwoordelijk voor alle activiteiten rondom ExpertDesk Service Management, de eigen productontwikkeling en de internationalisering hiervan. De kernactiviteit blijft Service Management, waarbij het doel is dat Mansystems verder groeit naar een softwarehuis functie. Innovatie van het product ExpertDesk staat hierbij voorop. Daarnaast zal Mansystems als softwareleverancier organisaties ondersteunen met kwalitatief hoog ontwikkelde implementatieteams, training en customer support. Gezien de interessante ontwikkelingen in de markt zal Mansystems zich middels applicatieoplossingen ook gaan richten op het segment CRM en levering.

Mansolutions

Naast het aanbieden van consultancy diensten, zal Mansolutions een aantal nieuwe activiteiten rond de implementatie van bij derden ingekochte software ontwikkelen. De organisatie bestaat uit vier Business Units: Workforce Management, Networks, BSM en Consultancy. Als pionier zal Mansolutions binnen de vier business units nieuwe kansen creëren.

"Het werd tijd voor een nieuwe en frisse impuls." verklaart Arnold Zwart, CEO van Mansystems. "Na ruim 15 jaar ervaring biedt Mansolutions ons de mogelijkheid om de activiteiten, opgestart binnen Mansystems, te verzelfstandigen en verder uit te bouwen. Voor onze klanten betekent dit dat er een focus komt op de verschillende productlijnen en dat we daardoor beter in staat zijn kwalitatief hoogwaardige diensten te leveren. De gekozen opzet garandeert betere aansluiting bij de behoefte van onze klanten en de mogelijkheid om sneller te reageren op de nieuwe ontwikkelingen in de diverse markten. Beide bedrijven vullen elkaar aan, zeker als het als gaat om het leveren van totaaloplossingen, en op deze manier krijgen alle bedrijfsactiviteiten de aandacht die ze verdienen."

Over Mansystems

Mansystems Nederland B.V. is in 1991 opgericht en heeft als privé-onderneming zijn hoofdzetel in Barneveld. Mansystems verbetert de efficiëntie van dienstverlenende organisaties door het leveren van diensten ter verbetering van de prestaties van service en delivery, het beheer van IT-systemen, en het flexibel reageren op de veranderende behoeften van de organisatie. Mansystems heeft de ervaring om allesomvattend kwaliteitsbeheer te verschaffen voor grote multiplatform projecten in multidisciplinaire omgevingen. Om de marktverwachtingen te blijven overtreffen investeert Mansystems voortdurend in samenwerking met sterke strategische partners. Meer informatie over Mansystems vindt u op www.mansystems.nl .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations,

Liesbeth Kramer

Tel: 0031 (0) 20 530 43 49,

E-mail: liesbeth.kramer@text100.nl