Ingezonden persbericht


Mansolutions wordt eerste preferred partner van BMC Software in Nederland

Mansolutions gaat zich toespitsen op verkoop, implementatie, service en support van BSM-oplossingen

Schiphol-Rijk, 1 februari 2007 - BMC Software heeft Mansolutions benoemd tot preferred partner voor de verkoop, implementatie, service en support van haar BSM-oplossingen voor de growth markt klanten in Nederland. Tevens zal Mansolutions als preferred partner optreden bij de realisatie van projecten van enterprise klanten van BMC. Mansolutions wordt daarmee een zogenaamde 'one stop shop' voor BSM. Dit hebben Mansolutions en BMC Software eerder vandaag bekend gemaakt tijdens het Customer Event van Mansystems, Mansolutions en BMC Software in 'the House of the Future' in Amsterdam. Tijdens dit event heeft Arnold Zwart, CEO van Mansystems en Mansolutions, ook bekendgemaakt dat de Mansystems onderneming per 1 februari 2007 wordt gesplitst om de activiteiten van de onderneming te optimaliseren. Na de splitsing bestaat de onderneming uit twee separate bedrijven: Mansystems en het eerder genoemde Mansolutions.

Mansolutions vertegenwoordigt een aantal productlijnen van derden en verzorgt daarvoor de consultancy, verkoop, implementatie, service en support en de opleiding en training met vier verschillende business units. De Mansolutions organisatie beschikt daarbij over de kennis en ervaring voor het realiseren van projecten vanuit Mansystems. Eén van de vier business units van Mansolutions is BSM. "Deze business verzorgt het gehele traject, van implementatie tot service en support, van de complete BSM-suite van BMC Software, inclusief BMC Remedy ITSM, BMC Atrium CMDB, BMC Discovery, BMC Configuration Management en additionele BMC producten". "Hierbij focust Mansolutions zich in nauwe samenwerking met BMC op de zogenaamde enterprise en growth markt klanten in Nederland en België. BMC, Mansystems en Mansolutions zullen samen zorgdragen voor de verdere ontwikkeling van de markt op het gebied van Service Management".

"Wij zijn zeer trots de eerste preferred partner op het gebied van BSM te zijn voor BMC Software," aldus Micha Friede, Manager van de BSM Business Unit van Mansolutions. "De organisaties kunnen elkaar goed aanvullen, maar we zullen altijd in de eerste plaats kijken naar de beste oplossing voor de klant. Voor klanten die een totaaloplossing wensen, bijvoorbeeld Service Management in combinatie met planning en scheduling en mobiele communicatie, zullen we in samenwerking met BMC Software en Mansystems een oplossing bieden."

"We zien nog steeds een groeiende vraag naar BSM in de markt. Steeds meer organisaties worden zich bewust van de voordelen, op korte en lange termijn, die deze oplossingen brengen," aldus Ronald Hobma, Country Manager Nederland bij BMC Software. "Wij hebben voor Mansolutions gekozen als preferred partner voor onze BSM-oplossingen omdat deze organisatie, vanuit Mansystems, de juiste kennis en ervaring heeft om BSM op de juiste wijze te vertegenwoordigen. We verwachten dan ook dat we door dit partnership nog beter aan de toenemende vraag vanuit de markt tegemoet kunnen komen."

Voor de splitsing van de organisatie in Mansystems en Mansolutions, werkten BMC Software en Mansystems al jarenlang samen, onder ander op het gebied van BMC Remedy Service Management. Mansystems trad in 1992 toe tot het partnernetwerk van Remedy en groeide na de overname van Remedy door BMC Software uit tot een van de Premier partners van BMC Software op de Nederlandse markt.

Over BMC Software

BMC Software, Inc. (NYSE:BMC), is een vooraanstaand leverancier op wereldschaal van oplossingen op het gebied van Enterprise Management voor het beheer van IT-infrastructuur vanuit zakelijk perspectief. BMC Software levert oplossingen voor Business Service Management in de vorm van bedrijfssystemen, applicaties, databases en Service Management. BMC Software is opgericht in 1980 en realiseerde over het boekjaar 2006 een omzet van ongeveer 1,5 miljard dollar. Meer informatie over BMC Software vindt u op www.bmc.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations

Liesbeth Kramer

Tel: 0031 (0) 20 530 43 49

E-mail: liesbeth.kramer@text100.nl

###

© 2006 BMC Software, Inc. De logo's van BMC Software en alle namen van producten en diensten van BMC Software zijn al dan niet geregistreerde handelsmerken van BMC Software, Inc.