Aedes

AWV, Het Oosten en De Key willen fuseren


1 februari 2007

De drie Amsterdamse corporaties Algemene Woningbouwvereniging (AWV), Het Oosten en De Key willen fuseren. Daarvoor zijn op 1 februari de eerste gesprekken gestart. Op 1 januari 2008 moet de nieuwe corporatie er staan. De fusiecorporatie zal beter in staat zijn om de kwaliteit van wonen en leven in de buurten en wijken te verbeteren.

De nieuwe corporatie wil dicht bij de mensen staan. In samenspraak met bewoners en andere belanghebbenden wil zij plannen maken voor de verbetering van de woningen en de leefbaarheid. De nieuwe corporatie zoekt daarbij de samenwerking met de gemeente, de stadsdelen en andere maatschappelijke organisaties op het terrein van zorg, welzijn, onderwijs, sport en cultuur.

Verspreid over de hele stad zal de fusiecorporatie ruim zestigduizend woningen en een groot aantal panden met een maatschappelijke of commerciële bestemming beheren. Zij zal ook actief zijn in het bieden van bijzondere huisvesting aan ouderen, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, studenten en jongeren.

De plannen kunnen rekenen op de steun van de ledenraden van de AWV en Het Oosten en de adviesraad 'De Bouwmaatschappij' van Woonstichting De Key. De raden van commissarissen van de drie corporaties steunen de ingeslagen weg unaniem