Gemeente Scheemda


Samenwerking Centric â IGSD-Oldambt succesvol

01 februari 2007

Het nieuwe automatiseringsysteem van de IGSD-Oldambt werkt goed. Dankzij de medewerkers, die bereid waren vakantiedagen op te offeren en overuren te draaien, is het gelukt om op 25 januari 2007 de eerste uitbetaling van de uitkeringen via het automatiseringssysteem GWS4all correct de deur uit te krijgen.Het was een spannend moment. Een traject dat normaal maanden in beslag neemt, is in weken samengeperst.

Alleen door de gezamenlijke inzet en intensieve samenwerking van beide organisaties, de leverancier Centric en de sociale dienst, is het gelukt om het tot een goed einde te brengen of beter tot een goede start te komen. De komende maanden zal gewerkt worden aan de verdere invoering van GWS4all. De eerste hobbel is nu genomen. Voor de IGSD-Oldambt behoren de uitkeringsproblemen van 2005 en 2006 tot het verleden.

Hoewel de invoering van een nieuw systeem zeker aanloopproblemen zal geven, heeft het management van de IGSD-Oldambt, op grond van de ervaringen van de laatste weken, er het volste vertrouwen in dat de uitkeringen vanaf nu tijdig en juist worden uitbetaald. Het automatiseringssysteem is mede ingevoerd om de dienstverlening te verbeteren.

De cliënten van de sociale dienst zullen in de tweede helft van dit jaar, zodra het systeem volledig is ingevoerd, duidelijk een verbetering in de dienstverlening merken.

Inter Gemeentelijke Sociale Dienst Oldambt, D. Vollbehr, directeur