Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Putten - man botst op kraanwagen                          |
Een 51-jarige automobilist uit Putten is woensdagavond (31/1) op de Nijkerkerstraat op een langzaam rijdende kraanwagen gebotst. Hij is met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is ook een bloedproef van hem afgenomen aangezien hij aangaf alcohol te hebben gedronken.

De aanrijding gebeurde omstreeks 20.05 uur. De man reed volgens getuigen met hoge snelheid van Nijkerk richting Putten. Nadat hij enkele auto's had ingehaald, merkte hij kennelijk een langzaam rijdende kraanwagen te laat op. Bij de aanrijding die volgde raakte de man gewond en is voor behandeling naar het ziekenhuis in Harderwijk vervoerd. Hier heeft een arts een bloedproef van hem genomen, aangezien de bestuurder zelf aangaf alcohol te hebben gedronken. De uitslag hiervan is over enkele dagen bekend.

De rijbaan is voor onderzoek door de verkeersongevallendienst geruime tijd afgesloten geweest. Na afloop is de auto afgesleept, de kraanwagen liep nauwelijks schade op.

|     |Wezep - Computers weg na bedrijfsinbraak                  |
Een bedrijfspand aan de Rondweg is tussen maandag en dinsdag (30/01) het doelwit van dieven geweest. Hierbij zijn onder meer computers verdwenen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie is een onderzoek gestart. Getuigen wordt verzocht om contact op te nemen.

De diefstal van de computers heeft tussen maandagavond 18.00 uur en dinsdagochtend 08.30 uur plaatsgevonden. Onduidelijk is nog hoe men het bedrijfspand kon binnenkomen. Uiteindelijk heeft men onder meer twee computers en twee TFT-schermen weten weg te nemen. De politie is in deze zaak een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen of mensen die in verband hiermee iets bijzonders hebben gezien om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Harderwijk - Mini-kwekerij ontmanteld                     |
De politie heeft woensdag (31/01) in een schuur aan de Deventerweg een mini hennepkwekerij aangetroffen . De planten bleken al uit de potten te zijn verdwenen. De kwekerij is ontmanteld en de 25-jarige eigenaar van de schuur is aangehouden.

Agenten besloten naar aanleiding van een melding over een opengebroken schuur waarin vermoedelijk een hennepkwekerij zou zitten ter plaatse een kijkje te gaan nemen. Daar troffen ze inderdaad kwekerij aan, maar de planten waren echter al uit dein totaal tien potten verdwenen. De stroom bleek niet illegaal te zijn afgetapt. De kwekerij is vervolgens ontmanteld, de spullen zijn in beslag genomen en vernietigd.

De eigenaar van de schuur werd voor verhoor aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij een verklaring heeft afgelegd. De man is daarna weer in vrijheid gesteld. Na opverleg met de officier van justitie werd besloten tegen hem geen proces-verbaal op te maken, omdat het een geringe kwekerij betrof, er geen opbrengst meer was en er geen stroomdiefstal had plaatsgevonden.

Einde berichten


---


---


---

---- --