BredeSchoolNet


Nijmegen begint met sportopvang

donderdag 01 februari 2007

Nijmegen start met buitenschoolse opvang (bso) in en bij sportclubs. NOC*NSF subsidieert het project met een miljoen euro.

Sportwethouder Depla gaf op 26 januari het startschot. Nijmegen SportZ is een project dat buitenschoolse opvang regelt in en bij clubgebouwen van sportverenigingen. Dankzij het project kunnen er uiteindelijke 450 leerlingen van het voortgezet onderwijs en duizend basisschoolleerlingen worden opgevangen. En gaan sporten.

NOC*NSF heeft een miljoen euro ter beschikking gesteld voor het project. Vier jaar lang zullen er verspreid over de stad negen 'sportdependances' komen. Het is de bedoeling dat zo'n zestien verschillende verenigingen de sportactiviteiten gaan verzorgen.

Er wordt voorzichtig gestart. De subsidie wordt in porties van 250.000 euro per jaar gebruikt. In 2007 is er op drie dependances op twee dagen in de week sportopvang. Vanaf 2008 komen er elk jaar twee locaties bij, tot er in 2010 negen zijn, en er de hele week opvang is.

Voorloper van dit project is het concept 'Sportieve scholen' in 2002-2003: een project van de gemeente met het primair onderwijs en de verenigingen. In het project SportZ zijn hier de KO-organisaties, de HAN, en het ROC aan toegevoegd.