Gemeente Tilburg

Datum
18 december 2006

Voorronde Energy Survival 2007 in Tilburg

Leerlingen actief aan de slag met energie en klimaat

De gemeente Tilburg is van plan één van de voorrondes te organiseren van het KRO televisieprogramma Energy Survival 2007. Dit kan als minimaal zes en maximaal tien basisscholen mee doen. Basisscholen kunnen hun groep 8 gratis opgeven op de site www.energysurvival.nl. Marieke Moorman, wethouder van Milieu hoopt op veel inschrijvingen. "Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bewustwording over klimaat en energie en leren wat je zelf kunt doen. Daarom organiseren we deze voorronde en sturen we ook de dvd An Inconvenient truth van Al Gore naar alle basis- en middelbare scholen."

Doel Energy Survival
De Energy Survival 2007 start in februari met vragen en huiswerkopdrachten op de website. De voorronde in Tilburg is in april en de provinciale (halve) finale in juni. Daarna vinden de opnames van de tv-finale plaats in Noorwegen. Al deze onderdelen brengen de onderwerpen energie en klimaat voor leerlingen letterlijk tot leven. De opdrachten zijn didactisch verantwoord en zetten aan tot bewustwording en gedragsverandering. Zo kunnen leerlingen van groep 8 na de Cito-toets op een leuke, leerzame en energieke wijze aan de slag met klimaat en energie.

Gratis dvd milieufilm An inconvenient truth Alle basisscholen en het voortgezet onderwijs in Tilburg ontvangen eind februari de dvd van de milieu documentairefilm An inconvenient truth van Al Gore (voormalig vice-president van Amerika). De film brengt de gevaren en gevolgen van het broeikaseffect duidelijk en confronterend in beeld. Leerlingen kunnen in hun klaslokaal onder begeleiding van de leerkracht de film rustig bekijken en vervolgens discussiëren over klimaatverandering. De dvd wordt verstuurd met een leerbrief. Hierin staan suggesties om de film voor te bespreken, kijkvragen en discussiepunten.


---
Voor de pers:
Thomas Heesters, bestuurswoordvoering: 013 542 99 52 Imre van de Meulen, communicatie: 013 542 88 05


---- --