Gemeente Eindhoven

Persbericht 27 december 2006, 327

Gemeente Eindhoven voert digitale parkeervergunningen in

Op dinsdag 19 december 2006 zijn door het college van B&W de nieuwe tarieven voor de parkeervergunningen vastgesteld. Ook in het Vonderkwartier Zuid, Hof van Eden en aan de Dr W. Dreesstraat geldt met ingang van 1 februari a.s. een parkeervergunning. De papieren vergunning wordt met ingang van het nieuwe jaar vervangen door een plastic parkeerpasjes, oftewel digitale parkeervergunning.

De nieuwe parkeervergunningen lijken op bankpasjes, maar dienen net als de oude bewijzen achter de voorruit bevestigd te worden. Deze pasjes met barcode maken het voor de parkeercontroleur mogelijk om te controleren â door het scannen van de barcode op het pasje - of de kaarthouder zijn parkeervergunning heeft betaald. Hierdoor hoeft het plastic pasje niet meer jaarlijks te worden vervangen.

De nieuwe parkeerpasjes worden uitgegeven door Park-line. Dit bedrijf voert per 1 januari a.s. ook het GSM-parkeren in in de binnenstad van Eindhoven. Mensen met een parkeervergunning kunnen met korting gebruik maken van de GSM-parkeer service van Park-line.

Verder geldt vanaf 1 februari a.s. ook een parkeervergunning en betaald parkeren voor het Vonderkwartier Zuid, Hof van Eden en dr. W. Dreesstraat. Bewoners en bedrijven worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

Alle parkeervergunninghouders in Eindhoven worden schriftelijk geïnformeerd over de nieuwe parkeervergunningen en de tarieven.