Ingezonden persbericht


Wat: Expositie 'The Sound, the Silence'
Wie: Marc Nolte (Gitarist Face Tomorrow)
Materiaal: Foto's
Waar: Rotown, Rotterdam
Wanneer: Van 1 t/m 28 februari 2007

Onder de noemer 'The Sound, the Silence' exposeert de Rotterdamse muzikant en fotograaf Marc Nolte de gehele maand februari in Rotown te Rotterdam. De expositie bestaat uit twaalf foto's die in de afgelopen 12 maanden bij concerten zijn genomen. In essentie zijn deze portretten een zoektocht door balans en contrast. Tussen geluid en stilte, licht en donker en tussen het uitbundige en het serene. Want vaak zijn het tegenovergestelden die een identiteit bepalen.

Marc Nolte is voornamelijk bekend als gitarist van de alternatieve rockband Face Tomorrow, maar heeft zich sinds een jaar ook op fotografie gestort. Echter, waar hij muzikaal soms stevig van leer trekt, kenmerkt zijn jazzy zwart-wit fotografie zich juist door een stemmige, haast serene rust. Steeds op zoek naar balans en schoonheid in emotie en intensiteit geeft hij artiesten als Spinvis, Under Byen, The Long Blondes, Lou Rhodes, Mono, Sonic Youth, Feverdream en Alamo Race Track een geheel nieuw podium.

Tot dusverre zijn Nolte's foto's onder andere gepubliceerd op websites als 3voor12, Kindamuzik en MusicfromNL en in bladen als Dimi, Glamour en Starstyle.

Toegang is gratis en Rotown is te vinden op Nieuwe Binnenweg 17-19, 3014 GB te Rotterdam, dagelijks geopend van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, dus kom zeker even kijken!

Links:
http://www.marcnolte.com/ http://www.rotown.nl
http://www.facetomorrow.net

----------


Ingezonden persbericht