Ingezonden persbericht


Dagelijks op BBC Prime vanaf februari 2007

Tiende seizoen: 26 afleveringen van 20 minuten

Tweenies is een vrolijke en leerzame serie voor kleuters. De hoofdpersonen maken hetzelfde plezier en krijgen dezelfde uitdagingen als 3 tot 5-jarigen. Met liedjes, rijmpjes, verhaaltjes, puzzels, opdrachten, fantasie en creatieve spelletjes spelplezier moedigen de Tweenies jonge kinderen aan om vaardigheden te ontwikkelen die ze vertrouwen geven voor hun schooltijd.

In elke aflevering zijn de Tweenies op hun bijzondere speelplek. Bella, Milo, Fizz en Jake doen er spelletjes rond één thema of onderwerp, waarover ze van alles te weten komen.

De Tweenies zien er allemaal bijzonder en uniek uit, maar hebben dezelfde eigenschappen en interesses als hun jonge kijkers. Kinderen uit de hele wereld kunnen zich met de Tweenies en met hun ervaringen identificeren.

Ontmoet de Tweenies.

Bella is bijna vijf en de oudste. Daarom vindt ze vaak dat zij alles het beste weet. Bella houdt ervan zich te verkleden en toneelstukjes te spelen waarin zij natuurlijk altijd de heldin is!

Milo is vier en speelt graag met zijn vriendjes. Vol vertrouwen en koppig stort hij zich steeds weer in nieuwe avonturen.

Fizz is schattig en houdt van dansen en zingen. Haar grote liefdes zijn ballet en alles wat roze is.

Jake is bijna drie. Eerst doen, dan nadenken, is zijn motto. Hij is de jongste van het stel, maar doet altijd mee met de rest.

De lieve hond Doodles houdt van rennen en plezier maken. Hij doet altijd mee met alle spelletjes van de Tweenies.

Izzles is een puppy dat vol energie zit. Ze is ook vaak ondeugend. De veel wijzere Doodles moet haar vaak tot de orde roepen.

Max en Judy helpen de Tweenies. Met veel plezier doen ze mee met hun avonturen. Ze zijn eerlijk en standvastig, maar ook grappig en spontaan. Zij sturen de Tweenies altijd de goede richting uit.

Tweenies characters and logo TM & (c) BBC 1998 - 2001. Licensed by BBC Worldwide LTD. BBC & logo (c) & TM BBC 1996.

Voor meer persinformatie: Margarétha Moerkerke
www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: margaretha@publicy.nl


---- --