Ingezonden persbericht


Nieuwe serie!

Big Cook Little Cook Vanaf februari op BBC Prime

Eerste seizoen: 28 afleveringen van 20 minuten

Big Cook Little Cook is een kookprogramma voor jonge kinderen dat wordt gepresenteerd door Grote Kok Ben en Kleine Kok Small. Ze hebben een eigen restaurant waar de meest vreemde gasten komen eten, van een robot tot een autocoureur en van Humpty Dumpty tot het Roze Monster. In elke aflevering maken ze nieuwe en spannende gerechten in vormen, afmetingen, kleuren en structuren die passen bij de speciale gast van de dag. In ruil laat de gast iets achter voor de koks dat ze die dag nodig hebben.

In elke aflevering zit een recept om van te watertanden, een spannend verhaal over "De avonturen van Kleine Kok in de Grote Wereld", twee liedjes en een filmpje over de oorsprong van een ingrediënt. De filmpjes informeren kinderen over voedsel. Bijvoorbeeld of een ingrediënt uit de natuur of uit de fabriek komt. Zo krijgen kinderen een wijdere blik op de wereld.

De recepten van Ben en Small zijn eenvoudig, maar origineel. De inspiratie komt van de gast die aan het begin van de aflevering het restaurant binnenkomt. De programma's zitten vol humor en moedigen ouders aan met hun kinderen mee te kijken, nieuwe uitdrukkingen te leren en mee te zingen met de liedjes.

Big Cook Little Cook geeft tips over hygiëne en veiligheid in de keuken. De koks gebruiken ingrediënten die gezond eten en inventief koken promoten. In de serie worden diverse soorten voedsel geïntroduceerd en kinderen worden aangemoedigd om ook eens eten uit te proberen dat ze niet kennen of niet lusten. Complimenten voor de chefs!

Grote Kok Ben is zo groot als een volwassene en verricht de taken die een volwassene zou uitvoeren als hij een kind zou helpen in de keuken. In zijn "Big Cook's Cook Book" zoekt hij samen met Kleine Kok gerechten uit die perfect passen bij de gast van de dag.

Kleine Kok Small is zo groot als een pak melk. Hij vertegenwoordigt het kleine kind in de keuken. Hij houdt ervan te vliegen op zijn magische pollepel en suist door de wereld om iets nieuws te ontdekken over de ingrediënten van de dag.

Big Cook Little Cook TM and © BBC 2004. Images © BBC/Top TV Production

Voor meer persinformatie: Margarétha Moerkerke
www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: margaretha@publicy.nl


---- --